SON DAKİKA
Hava Durumu

Özbekistan ve Kazakistan arasındaki çok yönlü işbirliği artıyor

Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, Kazakistan ile çok yönlü işbirliğinin geliştirilmesinin önemine dikkat çekti.

Haber Giriş Tarihi: 18.08.2023 10:18
Haber Güncellenme Tarihi: 18.08.2023 10:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Özbekistan ve Kazakistan arasındaki çok yönlü işbirliği artıyor

Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, 17 Ağustos'ta resmi ziyaret için Özbekistan'a gelen Kazakistan Dışişleri Bakanı Murat Nurtileu'yu kabul etti. Cumhurbaşkanı Mirziyoyev, Kazakistan ile çok yönlü işbirliğinin daha da geliştirilmesinin önemine dikkat çekti.

ÖZBEKİSTAN VE KAZAKİSTAN ARASINDA STRATEJİK ORTAKLIK VE İTTİFAK

Görüşmede Özbekistan ve Kazakistan arasındaki dostluk, stratejik ortaklık ve ittifakın daha da güçlendirilmesi, yeni pratik içeriklerle doldurulması konuları ele alındı. Bakan Nurtileu, Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev'in samimi selamlarını ve en iyi dileklerini Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev'e iletti.

ORTAK KOMİSYON KARARI

Mirziyoyev, Kazakistan ile parlamentolar, hükumetler, bölgesel yönetimler, kamu ve iş dünyası düzeyinde verimli temaslar da dahil olmak üzere son yıllarda elde edilen yüksek düzeydeki ikili işbirliğine değindi. Ayrıca iki kardeş devletin her alandaki bağlarını güçlendirmek için Ortak Hükumetlerarası Komisyon ve Çalışma Grubu gibi çalışmaların artırılması gerektiğini vurguladı.

Toplantıda, Türk Devletleri Teşkilatı üyesi iki soydaş devlet arasındaki siyasi temasların daha da yoğunlaştırılmasına, ekonomik ve stratejik sektörlerdeki projelerin hızlandırılmasına yönelik önlemlerin alınmasına, insani yardım programlarının geliştirilmesine ve bölgede ortaklığın güçlendirilmesine ilişkin fikir birliğine varıldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.