SON DAKİKA
Hava Durumu

PKK'nın öldürdüğü Türkmen lider Bayatlı'nın oğlundan Türk dünyasına çağrı

Türkmeneli Kifri'de bölücü terör örgütünün saldırısında şehit olan Türkmen lider Hüseyin Alloş Bayatlı'nın oğlu Ali Hüseyin Bayatlı Türk dünyasına çağrıda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 09.04.2024 15:30
Haber Güncellenme Tarihi: 09.04.2024 19:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
PKK'nın öldürdüğü Türkmen lider Bayatlı'nın oğlundan Türk dünyasına çağrı

Irak’da Türkmenlerin yoğun olarak yaşadığı Kerkük'ün Kifri ilçesinde 31 Mart 2024 tarihinde Türkmen lider Hüseyin Alloş Bayatlı'ya PKK terör örgütü tarafından suikast saldırısı gerçekleştirildi. Türkmen lider Hüseyin Alloş Bayatlı insansız hava aracı saldırısı sonucunda şehit edilmişti.

"MÜCADELEMİZDE YANIMIZDA GÖRMEK İSTİYORUZ"

Irak'ta Bayat boyları lideri olan ve mücadeleci kimliği ile tanınan Türkmen lider Beyatlı'nın oğlu Ali Hüseyin Bayatlı, babasının kabri başında Türk dünyasına çağrıda bulundu. Bayatlı çağrsında, "Terör belasının, insanlığa karşı ağır bir suç olan terörizmin kökten bu bölgeden yok edilmesi, sökülmesi ve ortadan kaldırılması için hep birlikte ayağa kalkmaya davet ediyorum. Bütün Türk dünyasının Kifri'nin, Türkmeneli'niin yanında davasına sadık birer nefer olarak mücadelemizde yanımızda görmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

TÜRKMEN LİDER PKK TARAFINDAN TAKİP EDİLDİ

Türkmen lider Beyatlı'nın uzun süreden beri terör örgütü PKK tarafından takip edildiği öğrenilmişti. Irak Türkmen Cephesi Kifri İl Başkanı Sezgin Beyatlı’nın da amcası olan Hüseyin Bayatlı’ya yapılan saldırı, Kerkük’te büyük tepki toplamıştı.

Irak Parlamentosu Türkmen Grubu Başkanı Erşat Salihi konuya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Kanın yerde kalmayacak şehidim… Irak İçişleri Bakanı’na yaptığımız çağrı neticesinde şehit Hüseyin Bayatlı’nın katillerinin bulunması adına; Olayın incelenmesi için üst düzey bir komisyon kurulacak. Katiller yakalanıp, hak ettikleri cezayı alacak" ifadelerini kullanmıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.