SON DAKİKA
Hava Durumu

Sigara ve alkolü bırakan Uygur Türkü dini aşırılıkla suçlandı

Kaşgar'a bağlı Peyzavat ilçesindeki köy sekreteri Uygur Türkü Yasin Tursun, sigara ve alkolü bıraktığı için dini aşırılıkla suçlandı.

Haber Giriş Tarihi: 02.05.2024 17:00
Haber Güncellenme Tarihi: 02.05.2024 18:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Sigara ve alkolü bırakan Uygur Türkü dini aşırılıkla suçlandı

Türk ve İslâm devletlerinin, İslam düşmanlığına karşı sessizliği Çin'e fırsat vermeye devam ediyor. Çin yönetimi, bu durumdan cesaret alarak, İslam'a olan düşmanlığını artırıyor. Bölgeyi işgal ederek Türk kimliğine dair her şeyi yok etmeyi amaçlayan Çin bu kez de Kaşgar'a bağlı Peyzavat ilçesinin Terim köyünün sekreteri Uygur Türkü Yasin Tursun'u, sigara ve alkolü bıraktığı için dini aşırılıkla suçlandı.

ÇİNLİ YETKİLİLERİN KİRLİ OYUNU

Kırım Haber Ajansı (QHA) ekibinin elde ettiği bilgilerde, Tursun'un İslam dininin gereği olarak sigara ve içkiyi bıraktığı için Çin yönetimi tarafından 7 yıl hapis cezasına çarptırıldığı öğrenildi.

Öte yandan bölgeye uydu telefonu ile ulaşayan Özgür Asya Radyosu (RFA), ilçede görev yapan iki polis memuruyla iletişime geçtiklerini bildirdi. RFA'ya kimliklerinin gizli kalması şartıyla konuşan polilser, Tursun'un sekreterlik yaptığı köyde Çin Komünist Partisi (ÇKP) için lehine çalışmalar yaptığını aktardı.

SİGARA VE ALKOLÜ BIRAKTI HAYATI KARARDI

Ayrıca 55 yaşındaki Tursun'un durumu ile ilgili bazı ayrıntıları veren polisler, ilçeye atanan yeni Çinli yetkililerin onu tutuklatmak için neden bulmaya çalıştığı, daha sonra Tursun'un sigara ve alkolü bıraktığını öğreninince onu sözde "dini aşırılık" ile suçlayarak Ekim 2019'da tutuklattırdığını bildirdi.

DOĞU TÜRKİSTAN'DA HER GÜN UYGUR AVI VAR

Öte yandan Çinli yetkililerin köyde Tursun ile başladığı "Uygur avı"nın kendisiyle sınırlı kalmadığını, çevreresindeki diğer insanları da etkilediğini aktaran polisler, 33 yaşındaki Rahman Ğopur'un da cenazelerde ağlamama fikrini savunduğu için tutuklandığını belirtti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.