SON DAKİKA
Hava Durumu

Tarihi fotoğraf, Çin’in İslam düşmanlığını bir kez daha ispatladı

Çin’in Doğu Türkistan’daki İslam düşmanlığına dair ortaya çıkan eski fotoğraf, dini ayrımcılık konusunda Pekin yönetiminin tavrını gözler önüne serdi.

Haber Giriş Tarihi: 11.01.2024 09:24
Haber Güncellenme Tarihi: 11.01.2024 10:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Tarihi fotoğraf, Çin’in İslam düşmanlığını bir kez daha ispatladı

Türk ve İslam devletlerinin, İslam düşmanlığına karşı sessizliği Çin'e fırsat vermeye devam ediyor. Çin yönetimi, bu durumdan cesaret alarak, İslam'a olan düşmanlığını artırıyor. İşgal altında tuttuğu Doğu Türkistan'da Müslüman Uygur Türklerine türlü işkenceler uygulayan Çin'in, İslam düşmanlığına dair tarihi bir fotoğrafa ulaşıldı.

ÇİN'İN İSLAM DİNİ DÜŞMANLIĞI

"3 yasa dışı" eşyayı teslim etme girişimi yazılı fotoğrafta, Uygurların, Kur'an-ı Kerim, Cilbab ve abdest leğeni teslim etmekte olduğu saptandı. Doğu Türkistan ile ilgili araştırmalarıyla bilinen araştırmacı yazar Timothy Grose sosyal medya hesabından konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Uygurlar yasa dışı dini eşyaları teslim ediyor. Bana sorarsanız ciddi şeyler: bazı kitaplar, yani devlet tarafından basılmamış bir Kuran gibi görünüyor. Siyah bir giysi, muhtemelen cilbab ve görünüşe göre bir abdest leğeni. Bu tehlikeli eşyalar karşılığında bir kitap alıyorlar" ifadelerini kullandı.

DOĞU TÜRKİSTAN'DAKİ GERÇEKLER

Geçen aylarda tamamen Çin'in kontrolü ve izin verdiği yerleri ziyaret eden Avustralya'nın dünyaca ünlü televizyon kanalı ABC ekibi, Çin Komünist Partisinin (ÇKP) yıllar süren acımasız baskısının ardından Doğu Türkistan'ı bir turizm noktasına dönüştürmeye çalıştığını aktarmıştı. ABC'nin 30 Eylül 2023 tarihinde yayımladığı özel raporunda, Çin'in baskıları neticesinde Doğu Türkistan'ın dünyadan izole edildiği bildirilmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.