SON DAKİKA
Hava Durumu

Tebriz'de kadın taraftarların stada girişi yasaklandı!

Güney Azerbaycan Türklerinin temsilcisi Traktör Tebriz'in kadın taraftarlarının stada girişi yasaklandı.

Haber Giriş Tarihi: 25.04.2024 23:20
Haber Güncellenme Tarihi: 26.04.2024 00:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Tebriz'de kadın taraftarların stada girişi yasaklandı!

Tahran futbol takımının kadın taraftarlarının stadyuma girmesine izin verilirken, Güney Azerbaycan Türklerinin temsilcisi Traktör Tebriz'in kadın taraftarlarına bu hak bir kez daha engellendi. İran Futbol Federasyonu, kadın taraftarların Tebriz'deki Sahand Stadı'na girmesini yasakladı. 

Federasyon, Traktör Tebriz'e yazı göndererek, Traktör Tebriz'in kadın taraftarlarının stadyuma girişinin yasak olduğunu bildirdi.Gerekçe olarak "Stadın mevcut altyapısındaki eksiklikler nedeniyle kadın taraftarların güvenliğinin sağlanamaması" olarak gösterildi. Yazılan bilgilendirme metninde ayrıca, "Eksiklikler giderilene ve gerekli koşullar hazırlanana kadar kadınların o stadyuma girmesine izin verilmeyecek" vurgusu yapıldı.

NİSAN AYINDA KADIN TARAFTARLAR SAHAYA  ALINMIŞTI

Bir süre önce Traktör Tebriz ile Tebriz Spor ve Gençlik Genel Müdürlüğü, Sahand Stadı'ndaki kusurların giderildiğini doğrulamıştı. Bunun üzerine Valilik, Sahand Stadı'na kadın taraftarların girmesine izin verme kararı almış ve 12 Nisan 2024 tarihinde Güney Azerbaycan Türkleri'nin temsilcisi Traktör, kadın taraftarların da katılımıyla Tebriz'de Zobahan ile müsabakasını oynamıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.