SON DAKİKA
Hava Durumu

Türk Dışişlerinden Azerbaycan Devlet Bayrak Günü kutlaması

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Azerbaycan'ın 9 Kasım Devlet Bayrak Günü münasebetiyle kutlama mesajı yayımladı.

Haber Giriş Tarihi: 09.11.2023 12:30
Haber Güncellenme Tarihi: 09.11.2023 12:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Türk Dışişlerinden Azerbaycan Devlet Bayrak Günü kutlaması

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, 9 Kasım 2023 tarihinde Azerbaycan Devlet Bayrak Günü münasebetiyle kutlama mesajı yayımladı.

KUTLAMA MESAJINDA TEK MİLLET İKİ DEVLET VURGUSU

Bakanlık, sosyal medya hesabından yaptığı kutlama mesajında, "Azerbaycanlı kardeşlerimizin Devlet Bayrak Günü’nü coşkuyla kutluyoruz" ifadesi yer alırken #TekMilletİkiDevlet etiketi ile Türkiye ve Azerbaycan bayrağının emojileri kullanıldı.

2009 YILINDA RESMÎ BAYRAM İLAN EDİLDİ

Azerbaycan 1991'de SSCB'den ayrılarak bağımsızlığını ilan ettikten sonra her yıl Devlet Bayrak Günü'nü kutluyor. 17 Kasım 2009'da yürürlüğe giren Devlet Bayrak Günü dolayısıyla Azerbaycan'da resmi tatil ilan edildi.

Azerbaycan’ın üç renkli milli bayrağı, Azerbaycan Halk Cumhuriyeti hükümetinin kararıyla ilk kez 9 Kasım 1918'de Azerbaycan'da kabul edildi. 28 Nisan 1920'de Azerbaycan Halk Cumhuriyeti’nin Sovyetler Birliği tarafından işgal edilmesinden sonra bu bayrak Azerbaycan'da kaldırılmıştı.

Azerbaycan’ın mili bayrağı eşit genişlikte üç yatay şeritten oluşur. Üst bant mavi, orta bant kırmızı ve alt bant yeşildir. Mavi renk Azerbaycan halkının Türk kökenini, kırmızı renk modern bir toplum kurma ve demokrasiyi geliştirme arzusunu, yeşil renk ise İslam medeniyetine mensup olmayı ifade etmektedir. Kırmızı şeridin ortasında bayrağın her iki yanında beyaz hilalli sekiz köşeli bir yıldız tasvir edilmiştir.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.