SON DAKİKA
Hava Durumu

Türkiye'nin Özbekistan'a hazır giyim ihracatı 19 milyon doları aştı

Türkiye'nin, Özbekistan'a bu yılın ocak ile haziran ayı arasında toplamda 19.2 milyon dolar hazır giyim ihracatı yaptığı bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 18.07.2023 17:14
Haber Güncellenme Tarihi: 18.07.2023 22:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Türkiye'nin Özbekistan'a hazır giyim ihracatı 19 milyon doları aştı

Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakanlığı, 2023 yılının ilk yarısında Özbekistan'a yapılan hazır giyim ihracatına ilişkin verileri paylaştı. Ticaret Bakanlığı tarafından geçen yıla göre ihracatın yüzde 48.8 artarak 19.2 milyon dolara ulaştığı belirtildi.

TÜRKİYE İLE ÖZBEKİSTAN ARASINDAKİ TİCARET HACMİ ARTIYOR

Türkiye ile Özbekistan arasındaki ticaret hacminin artırılmasına yönelik girişimler sürdürülüyor. Ticaret Bakanlığının "Özbekistan Cumhuriyeti Menşeli Bazı Ürünlerin İthalatında Tarife Kontenjanı Uygulanmasına İlişkin" tebligatı Resmî Gazete'de yayımlandı.

ÖZBEKİSTAN MENŞELİ ÜRÜNLERE VERGİ MUAFİYETİ

Bu tebligat kapsamında, Özbekistan menşeli bazı ürünlerin ithalatında uygulanacak olan tarifede düzenleme yapıldı. Ticaret Bakanlığı, Özbekistan menşeili soğan, şalot, nohut ve erik vb. meyvelerin de aralarında bulunduğu bazı ürünler için tarife kontenjanları düzenledi. Bakanlık tarafından düzenlenen tarife kontenjanları çerçevesinde bu ürünlerden gümrük vergisi alınmayacak.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.