SON DAKİKA
Hava Durumu

Türkiye’den Özbekistan'dan ithal edilen ürünlere "sıfır vergi" tarifesi

Türkiye ile Türk dünyası arasındaki ekonomik ilişkilerde yeni bir aşama kaydedildi. Türkiye, Özbekistan menşeli bazı ürünlerin ithalatında gerçekleştirdiği düzenleme kapsamında gümrük vergisini sıfırladı.

Haber Giriş Tarihi: 22.06.2023 18:31
Haber Güncellenme Tarihi: 23.06.2023 02:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Türkiye’den Özbekistan'dan ithal edilen ürünlere "sıfır vergi" tarifesi

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararı ve Ticaret Bakanlığının "Özbekistan Cumhuriyeti Menşeli Bazı Ürünlerin İthalatında Tarife Kontenjanı Uygulanmasına İlişkin" tebligatı Resmî Gazete'de yayımlandı.

ÖZBEKİSTAN MENŞELİ ÜRÜNLERE VERGİ MUAFİYETİ

Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan “Özbekistan Cumhuriyeti Menşeli Bazı Ürünlerin İthalatında Tarife Kontenjanı Uygulanmasına İlişkin” tebligat kapsamında, Özbekistan menşeli bazı ürünlerin ithalatında uygulanacak tarifede düzenleme yapıldı.

Ticaret Bakanlığı, Özbekistan menşeli soğan, şalot, nohut ve erik vb. meyvelerin de aralarında bulunduğu bazı ürünler için tarife kontenjanları düzenledi. Bakanlık tarafından düzenlenen tarife kontenjanları çerçevesinde bu ürünlerden gümrük vergisi alınmayacak.

DÜZENLEME, 1 TEMMUZ’DA YÜRÜRLÜĞE GİRECEK

Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan düzenleme, 1 Temmuz 2023 tarihinde yürürlüğe girecek. Alınan karar kapsamında, Özbekistan’dan mal getirmek isteyenlerin ithalat işlemlerinde belirtilen hususlara riayet edilmemesi halinde, ayrılan tarife kontenjanının tahsisatı iptal edilecek ve 5 yıl boyunca kontenjan tahsisinde bulunulmayacak.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.