SON DAKİKA
Hava Durumu

Türkmenistan'da sağlık sistemi alarm veriyor!

Türkmenistan'da sağlık sisteminde yaşanan ciddi sorunlar nedeniyle vatandaşlar tedavi için İran'a gitmeyi tercih ediyor. Ancak, İran'daki sağlık sisteminde de ciddi eksiklikler mevcut.

Haber Giriş Tarihi: 17.08.2023 12:33
Haber Güncellenme Tarihi: 17.08.2023 13:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Türkmenistan'da sağlık sistemi alarm veriyor!

Türkmenistan’da kötü sağlık sistemi nedeniyle vatandaşlar çözüm yolu arıyor. Türkmen vatandaşlar, sağlık alanında ihtiyaçlarını karşılamak için yeni bir çözüm yolu olarak İran’a gitmeyi tercih ediyor.

Türkmenistan’da muhalif basın kuruluşu Azattık, sağlık sektöründeki son duruma ilişkin çok sayıda Türkmen hasta ve yakını ile görüşmeler gerçekleştirdi. 14 Ağustos’ta yayımlanan haberde, Türkmenistan'daki hastanelerde tıbbi uygulama hatası ve yanlış teşhisin yaygın olduğu kaydedildi.

TÜRKMENİSTAN SAĞLIK SİSTEMİ, HALKIN TEPKİSİNE NEDEN OLDU

Dizinden ameliyat olacak amcasına İran’da eşlik eden bir Aşkabat sakini, Azattık ile yaptığı görüşmede, “Türkmenistan'daki doktorların çoğu yetersiz" dedi. Aşkabat’ta yaşayan Türkmen, "Amcamın benzer bir sağlık sorunu olan arkadaşı Aşkabat'ta ameliyat oldu ancak ameliyattan sonra durumu kötüleşti" ifadelerini kullandı. Vatandaş, "Bu adam artık ameliyattan önce ihtiyaç duymadığı koltuk değnekleri olmadan yürüyemiyor" dedi. Şu anda İran'da tedavi gören bir başka Türkmen vatandaşı ise Azattık’a Türkmen doktorlara güvenmediğini söyledi.

İRAN SAĞLIK SİSTEMİNDE DE SIKINTILAR MEVCUT

Vatandaşların, Türkmenistan’daki kötü sağlık sistemine karşı İran’ı tercih etmeleri ise şaşırtıcı bir durum olarak karşılanıyor. İran’daki sağlık sistemi, koronavirüs salgınının ardından çökmüş ve toparlanamaz hale gelmişti. Rejimin doktorlara uyguladığı baskılar nedeniyle de ülkede bir süredir ciddi bir beyin göçü sorunu mevcut.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.