SON DAKİKA
Hava Durumu

Türkmenistan lideri Berdimuhammedov Türkiye’ye gelecek

Türkmenistan Cumhurbaşkanı Serdar Berdimuhammedov, 25-26 Ekim 2023 tarihlerinde Türkiye'ye resmi ziyaret gerçekleştirecek. Türkmenistan liderinin, Türkiye makamları ile temaslarında Türkmen gazının transferi konusunu görüşeceği öğrenildi.

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2023 13:58
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2023 13:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Türkmenistan lideri Berdimuhammedov Türkiye’ye gelecek

Türkmenistan Cumhurbaşkanı Serdar Berdimuhammedov, 25-26 Ekim 2023 tarihlerinde Türkiye'ye gelecek. Türkmenistan Dışişleri Bakanlığı 23 Ekim 2023 tarihinde yaptığı açıklamada, Dışişleri Bakanı Raşid Meredov'u Bakanlar Kurulu toplantısında Türkiye’ye yapılacak ziyaretin hazırlıklarına ilişkin Cumhurbaşkanı Berdimuhammedov'a bilgi verdiğini kaydetti.

GÖRÜŞMEDE TÜRKMEN GAZI ELE ALINACAK

Açıklamada, ziyaretin en önemli gündem maddesinin, iki ülke arasındaki ticaret hacminin artırılması olacağı belirtildi. Ayırıca iki liderin ele alacağı diğer bir konunun ise, Asya ve Avrupa arasındaki enerji transferinde yeni kaynak olan Türkmen gazı ile ilgili olacağı kaydedildi. 

710 MİLYAR DOLARLIK TİCARET HACMİNDE TÜRKİYE’NİN PAYI

Öte yandan görüşmede, Hazar Denizi’nin iki yakası arasında ulaşım kapasitesinin artırılması ve Çin’den Avrupa’ya yapılan 710 milyar dolarlık ticaret hacminde Türkiye’nin payı gibi konuların da ele alınacağı aktarıldı.

2022 yılında gerçekleşen Hükumetler Arası Komisyon Toplantısı'nda Türkiye ve Türkmenistan, çeşitli alanlarda 72 maddeden oluşan bir yol haritası üzerinde anlaşmaya varmıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.