SON DAKİKA
Hava Durumu

TÜRKSOY, BM Medeniyetler İttifakı Dostlar Grubu üyesi oldu

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY), Birleşmiş Milletler (BM) Medeniyetler İttifakı Dostlar Grubu'na üye olduğunu açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 07.03.2023 21:15
Haber Güncellenme Tarihi: 07.03.2023 21:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
TÜRKSOY, BM Medeniyetler İttifakı Dostlar Grubu üyesi oldu

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı TÜRKSOY, BM Medeniyetler İttifakı (UNAOC - United Nations Alliance of Civilizations) Dostlar Grubu’nun 159. üyesi oldu. BM Medeniyetler İttifakı Yüksek Temsilciliğinin 28 Şubat 2023 tarihinde TÜRKSOY'a gönderilen mektubunda, TÜRKSOY'un Medeniyetler İttifakı Dostlar Grubu'na 159. üye olarak kabul edildiği belirtildi.

TÜRKSOY'dan yapılan açıklamda, "BM çatısı altında kurulmuş olan Medeniyetler İttifakı Dostlar Grubu’na TÜRKSOY’un katılmasıyla, ülke ve uluslararası kuruluşlardan oluşan üye sayısını 159’a yükselten oluşum, 129 BM Üyesi Ülke, 1 BM Üyesi Olmayan Ülke, 29 Uluslararası Örgüt olarak şekillendi.

TÜRKSOY’un Dostlar Grubu’na üyeliği konusunda yaptığı açıklamada Genel Sekreter Sultan Raev, TÜRKSOY üyesi ülkelerin UNAOC ile arasında sıkı bağların olduğunun altını çizerek, amaçlarının bu bağları ortak bir zeminde daha da sağlamlaştırmak olduğunu vurguladı.

TÜRKSOY, BM Mİ DOSTLUK GRUBU ÜYESİ OLDU

Genel Sekreter Raev, 2023’te kuruluşunun 30. yılını kutlayacak TÜRKSOY’un UNAOC işbirliğinde dünyanın çeşitli ülkelerinde tanıtılması için çeşitli projeler hayata geçirmeye hazır olduklarını ifade etti. Açıklamada bu kapsamda, TÜRKSOY ve UNAOC'un, ulusal ve uluslararası düzlemde bugüne dek gerçekleştirdikleri faaliyetlerle kültürel diplomasinin destekçisi olarak güçlerini birleştirecekleri belirtildi.

TÜRKSOY Genel Sekreterliğinden yapılan açıklamada, "2022 yılının Temmuz ayında Birleşmiş Milletler Medeniyetler İttifakı ile gerçekleştirilen karşılıklı istişareler neticesinde Birleşmiş Milletler Medeniyetler İttifakı Girişimi’nin 9. Küresel Forumu’nda TÜRKSOY Genel Sekreteri Sultan Raev ve BM Medeniyetler İttifakı Yüksek Temsilcisi Miguel Angel Moratinos arasında bir iş birliği protokolü imza altına alınmıştı" ifadeleri kullanıldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.