SON DAKİKA
Hava Durumu

TÜRKSOY Yazarlar Birliği kuruldu

Ankara'da TÜRKSOY öncülüğünde Türk dünyasından yazarlar birliği başkanları bir araya geldi. Yapılan toplantı sonrasında, TÜRKSOY Yazarlar Birliği kuruldu.

Haber Giriş Tarihi: 06.03.2023 17:18
Haber Güncellenme Tarihi: 06.03.2023 20:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
TÜRKSOY Yazarlar Birliği kuruldu

Türkiye'nin başkenti Ankara'da Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) öncülüğünde Türk dünyasından yazarlar birliği başkanları bir araya geldi. 6 Mart 2023 tarihinde düzenlenen TÜRKSOY Üyesi Ülkelerin Yazarlar Birliği Başkanları Toplantısı'na; Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı Genel Sekreteri Sultan Raev, Özbekistan Yazarlar Birliği Başkanı Sirojiddin Sayyıd, Kırgızistan Yazarlar Birliği Başkanı Nurlanbek Kalıbekov, Azerbaycan Yazarlar Birliği Başkaı Selim Babullaoglu, Kazakistan Yazarlar Birliği Başkanı Ulikbek Yesdaulet, Avrasya Yazarlar Birliği Başkanı Yakup Ömeroğlu, Türkmenistan Ankara Büyükelçiliği 2. Kâtibi Handurdi Turayev ve Türkiye Yazarlar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Erdemir katıldı.

SULTAN RAEV'DEN "DİLDE, FİKİRDE VE İŞTE BİRLİK" MESAJI

TÜRKSOY Genel Sekreteri Sultan Raev açılış konuşmasında, "21. asır Türk dünyasının birlik ve beraberlik yüzyılıdır. Türk Dünyası Yazarlar Bilriğinin Başkanları ile bir araya gelerek geleceğimizi tartışmak en önemli vazifelerimizden birisidir. Bizleri sadece eseri kitap veyahut şiirlerle değil, farklı farklı alanlarda da birlikte birleşmemiz gerekmektedir. Türk dünyasının en büyük fikir adamı Gaspıralı, 'Dilde, Fikirde ve İşte Birlik' kuralını göstermiş ve bu yolda ömrü hayatı boyunca Türk dünyasına hizmet etmiştir. Bizlerin de aynı yoldan ve aynı izden takip etmemiz esas görevimizdir"  ifadelerini kullandı.

 ULİKBEK YESDAULET, TÜRKSOY YAZARLAR BİRLİĞİ BAŞKANI OLDU

Toplantı sonrasında TÜRKSOY Yazarlar Birliği kuruldu. Kazakistan Yazarlar Birliği Başkanı Ulikbek Yesdaulet, oybirliği ile başkan seçildi. 85 yaşındaki Azerbaycan Türkü ünlü yazar Anar Rızayev TÜRKSOY Yazarlar Birliğinin onursal başkanı seçildi.

TÜRKSOY YAZARLAR BİRLİĞİNİN İLK TOPLANTISI ÖZBEKİSTAN'DA  

Birliğin ilk toplantısı 29-30 Mart 2023 tarihinde Özbekistan'ın Nevai şehirde gerçekleşecek.

İlgili İçerikler
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.