SON DAKİKA
Hava Durumu

TÜRKSOY’un kuruluşunun 30. yılı kutlandı

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı'nın (TÜRKSOY) kuruluşunun 30. yılı Azerbaycan’ın Washington Büyükelçiliğinde kutlandı.

Haber Giriş Tarihi: 05.04.2023 10:54
Haber Güncellenme Tarihi: 05.04.2023 13:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
TÜRKSOY’un kuruluşunun 30. yılı kutlandı

TÜRKSOY’un kuruluşunun 30. yılı Azerbaycan’ın Washington Büyükelçiliğinde kutlandı. Toplantıya, Azerbaycan Büyükelçisi Hazar İbrahim ev sahipliği yaptı. Kutlamaya, Kazakistan Büyükelçisi Yerzhan Ashikbayev, Kırgızistan Büyükelçisi Baktybek A. Amanbaev, Türkmenistan Büyükelçisi Meret B. Orazov, Türkiye Büyükelçisi Murat Mercan ve TÜRKSOY Genel Sekreteri Sultan Raev başkanlığındaki TÜRKSOY heyeti katıldı.

"BİRLİKTELİĞİMİZİ DÜNYAYA GÖSTERMENİN TAM ZAMANI"

Kutlamanın açılış konuşmasını yapan Büyükelçi Hazar İbrahim, 2023 yılının tüm Türk dünyası için önemli olduğunu belirterek, "TÜRKSOY’un 30. yılı, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılı. Şuşa'nın Türk Dünyası Kültür Başkenti olmasını ve Azerbaycan’ın Millî Lideri Haydar Aliyev’in doğumunun 100. yılını kutladığımız önemli bir zaman dilimi içerisindeyiz. Birlikteliğimizi dünyaya göstermenin tam zamanı" ifadelerini kullandı.

Resim

DÜNYAYA UMUT OLAN BİRLİKTELİK

TÜRKSOY Genel Sekreteri Sultan Raev yaptığı açıklamada, Azerbaycan'ın Ermenistan'a karşı Karabağ Zaferi ile Türkiye'de yaşanan depremler gündemine değindi. Raev, "Azerbaycan’ın Karabağ Zaferi ile tüm Türk dünyası mutlu oldu. Zaferin sevincini paylaştı. Türkiye’de yaşanan deprem felaketi sonrasında ise acımız birdi. Biz birlikteyiz diyerek desteğimizi paylaştık. İki farklı olay halklarımızı birbirine daha çok yakınlaştırdı. Bizleri kenetledi ve durum ne olursa olsun birbirimizin yanında olduğumuzu dünyaya gösterdi. Şimdi dünyaya umut olan bu birlikteliği daha fazla kişiye göstermenin zamanı" ifadelerini kullandı.

Resim

İlk Türk işbirliği örgütü olan TÜRKSOY’un 30. yılı kapsamında düzenlenecek etkinliklerin, Türk kadim kültürünün daha geniş kitlelere ulaşmasına yardımcı olacağını söyleyen Raev, aynı zamanda Türk diasporasının birbiri ile etkileşimi artırmayı amaçladıklarını kaydetti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.