SON DAKİKA
Hava Durumu

ABD'den Ukrayna'ya 425 milyon dolarlık yeni askeri yardım paketi

ABD Savunma Bakanlığı, Rus saldırıları altındaki Ukrayna'ya 425 milyon dolar değerinde yeni askeri yardım paketi gönderileceğini duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 04.11.2023 12:34
Haber Güncellenme Tarihi: 04.11.2023 13:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
ABD'den Ukrayna'ya 425 milyon dolarlık yeni askeri yardım paketi

Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Ukrayna'ya en fazla askeri destek sağlayan ülkeler arasında yer almaya devam ediyor. Rus saldırıları altındaki Ukrayna için askeri ve ekonomik alanda destek sağlayan ABD, yeni yardım paketini duyurdu. 

ABD'DEN UKRAYNA'YA 425 MİLYON DEĞERİNDE ASKERİ YARDIM

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) tarafından yapılan yazılı açıklamada; envanterinde bulunan 125 milyon dolarlık askeri teçhizatın yanında Ukrayna Güvenlik İnisiyatifi (USAI) kapsamında 300 milyon dolarlık askeri yardım gönderileceği duyuruldu. Ukrayna'nın kritik güvenlik ve savunma ihtiyaçlarının karşılanmasını sağlayacağı belirtilen, toplamda 425 dolar değerindeki yardım paketinin içinde yer alanlar açıklandı.

Buna göre ABD'nin göndereceği askeri yardım paketinde; Ulusal Gelişmiş Karadan Havaya Füze Sistemleri (NASAMS) için ek mühimmat, Yüksek Performanslı Topçu Roket Sistemi (HIMARS) için ek mühimmat, 155 milimetre ve 105 milimetre top mermileri, TOW füzeleri, Javelin ve AT-4 zırh delici füze sistemleri ve 3 milyondan fazla hafif silah mühimmatı ile el bombası bulunuyor. Ukrayna'nın hava savunmasını uzun vadede koruması amaçlayan USAI kapsamında ise lazer güdümlü insansız hava aracı (İHA) savar roket sistemi için ek mühimmat sağlanacağı belirtildi. 

ABD'NİN UKRAYNA'YA YÖNELİK DESTEĞİ DEVAM EDECEK

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, ABD'nin Ukrayna'ya yönelik desteğini yineleyerek, "Rusya, Ukrayna'daki güçlerini geri çekene, acımasız saldırılarını durdurana ve bu savaşı sona erdirene kadar ABD ve 50'den fazla ülkeden oluşan koalisyon Ukrayna'nın yanında olmaya devam edecek" dedi. Blinken, bu kapsamda ABD Kongresi ile çalışmaya devam edeceklerini bildirdi. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.