SON DAKİKA
Hava Durumu

ABD, Ukrayna’ya yönelik yeni yardım paketi için G7 ülkeleri ile görüşüyor

ABD, Ukrayna'ya 50 milyar dolar yardım sağlanması için G7 ülkeleriyle görüşmeler yapıyor. Yeni yardım paketi hakkında haziran ayında gerçekleşecek olan G7 liderleri toplantısında karara varılması hedefleniyor.

Haber Giriş Tarihi: 04.05.2024 09:20
Haber Güncellenme Tarihi: 04.05.2024 10:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
ABD, Ukrayna’ya yönelik yeni yardım paketi için G7 ülkeleri ile görüşüyor

Bloomberg’in 3 Mayıs tarihli haberinde, Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Ukrayna'ya 50 milyar dolar yardım sağlanması için G7 ülkeleriyle görüştüğü belirtildi.

Ukrayna’ya yönelik yeni yardım planının büyük bir kısmı, Avrupa'da bulunan dondurulmuş Rus varlıklarından elde edilen kârlardan temin edilecek.

ABD, haziran ayında İtalya'da yapılacak G7 liderleri toplantısında bu konuda bir anlaşmaya varılması için baskı yapıyor. Ancak Bloomberg’in haberinde, konuyla ilgili tartışmaların olduğunu ve anlaşma imzalanmasının aylar sürebileceği kaydedildi.

G7 ÜLKELERİNİN SONUÇ BİLDİRİSİNDE UKRAYNA’YA DİKKAT ÇEKİLMİŞTİ

G7 Dönem Başkanı İtalya'nın Torino kentinde G7 ülkelerinin bakanlarının toplantısı 29-30 Nisan tarihleri arasında gerçekleşmişti. İki gün süren toplantının ardından 30 Nisan’da sonuç bildirisi kabul edilmişti. Bildiride, işgalci Rusya'nın, Ukrayna’ya özellikle de enerji üretimine ve elektrik şebekelerine yönelik saldırıları kınanarak "Ukrayna'nın, Rusya tarafından kasıtlı biçimde tahrip edilen kritik enerji ve çevre altyapısını onarmasına ve eski haline getirilmesine yardım etmeye devam edeceğiz." ifadelerine yer verilmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.