SON DAKİKA
Hava Durumu

ABD Ulusal Güvenlik Sözcüsü uyardı: Ukrayna'nın Avdiyivka kenti tehlikede!

ABD Ulusal Güvenlik Sözcüsü John Kirby, basın toplantısında Ukrayna'nın cephane kıtlığı yaşadığına vurgu yaparak, teçhizat tedariki konusunda uyarıda bulundu. Ayrıca Kirby, Ukrayna'nın Avdiyivka kentindeki Rus saldırılarına dikkat çekti.

Haber Giriş Tarihi: 16.02.2024 14:00
Haber Güncellenme Tarihi: 16.02.2024 15:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
ABD Ulusal Güvenlik Sözcüsü uyardı: Ukrayna'nın Avdiyivka kenti tehlikede!

Rusya'nın, Ukrayna'da başlattığı işgal girişiminin 2. yılı dolarken, işgalci birlikler topyekûn saldırılarını artırdı. Ukrayna'nın Batılı müttefikleri ve ABD, ülkenin ve kıtanın güvenliği konusunda uyarılarda bulundu. 

AVDİYİVKA TEHLİKE ALTINDA!

ABD Ulusal Güvenlik Sözcüsü John Kirby basın toplantısında, Ukrayna'nın cephane kıtlığı yaşadığına dikkat çekerek, Avrupa ülkelerini tedarik konusunda uyardı. Ayrıca Kirby, "Avdiyivka Rus kontrolüne düşme tehlikesiyle karşı karşıya" dedi. Kirby, Avdiyivka'nın olası işgal edilme sebebinin Ukrayna'nın teçhizat sorunu yaşadığıyla ilgili olacağını ifade etti. Ayrıca Kirby, "Rusya, Ukrayna pozisyonlarına saldırması için peş peşe dalgalarca asker gönderiyor. Rus kuvvetleri şimdi Ukrayna siperlerine yaklaşıyor ve Ukrayna güçlerini bunaltmaya başlıyorlar" ifadelerini kullandı. 

Bununla birlikte Kirby, ABD'deki Cumhuriyetçilerin yardım tasarısını engellemesi nedeniyle Ukrayna'ya havan toplarının gönderilmediğini vurguladı. 

İşgalci Rusya, bu sabah itibarıyla Ukrayna'nın güneydoğusunda Avdiyivka kentine yönelik olarak başlattığı saldırılarını artırdı. 

UKRAYNA BATILI MÜTTEFİKLERİYLE GÜVENLİK ANLAŞMASI İMZALIYOR

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, 16 Şubat 2024 tarihinde Fransa ve Almanya'ya çalışma ziyareti gerçekleştirerek, iki ülke ile güvenlik anlaşması imzalayacak. Anlaşmaya göre, Rusya'nın saldırıları kapsamında Ukrayna'ya hızlı bir askerî sevkiyat gerçekleştirilecek. Anlaşma kapsamında Ukrayna'nın NATO üyesi olana kadar desteğe devam edileceği aktarıldı. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.