SON DAKİKA
Hava Durumu

Avdiyivka için şiddetli çatışmalar devam ediyor

İşgalci Rus ordusu son dönemde Avdiyivka bölgesindeki faaliyetlerini yoğunlaştırdı. Son bir günde Ukrayna ordusu bölgede 28 Rus saldırısını püskürttü.

Haber Giriş Tarihi: 16.02.2024 12:20
Haber Güncellenme Tarihi: 16.02.2024 12:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Avdiyivka için şiddetli çatışmalar devam ediyor

Rus birlikleri, tüm cephe hattı boyunca baskı kurmaya devam ediyor. Öte yandan en şiddetli çatışmalar Ukrayna'nın doğusundaki Avdiyivka ve Maryinka istikametlerinde yaşanıyor. Ukrayna birliklerinin son bir günde Avdiyivka yakınlarında işgalcilerin 28 saldırısını püskürttüğü aktarıldı.

UKRAYNA SALDIRILARI PÜSKÜRTTÜ

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, bu sabah yaptığı açıklamada, Avdiyivka’da şiddetli çatışmaların yaşandığını ve Rus işgal güçlerinin kenti kuşatma altına alma girişimlerinden vazgeçmediğini aktararak, “Askerlerimiz savunmayı sıkı bir şekilde tutarak işgalcilere ciddi kayıplar verdiriyor. Son 24 saat içinde Savunma Kuvvetleri, Avdiyivka ve Lastoçkıno yakınlarında 28 düşman saldırısını ayrıca Donetsk bölgesindeki Pervomaysk ve Nevelskıy yakınındaki 5 saldırıyı püskürttü. Alınan karara göre, birliklere planlı takviye yapılıyor ve birlikler tehlikeli yönlerde manevra yapıyor.” denildi.

“DURUM ZOR AMA KONTROL ALTINDA”

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Tavriya Operasyonel ve Stratejik Birlik Grubu Komutanı Oleksandr Tarnavskıy, dün akşam yaptığı açıklamada Avdiyivka’daki durumun zor ancak kontrol altında olduğunu belirtti. Birliklere ilave mühimmat ve teçhizatın sağlandığını, olası tüm senaryolar dikkate alınarak yeni mevzilerin hazırlandığını ve güçlü tahkimatlar hazırlanmaya devam ettiğini kaydederek, “Sahadaki komutanlar görevlerini biliyor ve Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Başkomutanının durumu bu yönde istikrara kavuşturma planına uygun olarak yerine getiriyorlar. Birliklerin yönetimi istikrarlı ve etkilidir. Ukrayna topraklarının her parçası bizim için çok önemli ancak en büyük değer ve öncelik, Ukraynalı bir askerin hayatının korunmasıdır. Avdiyivka savunma operasyonu devam ediyor. Askerlerimiz işgalcinin ordusunu yok etmeye devam ediyorlar.” açıklamasında bulundu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.