SON DAKİKA
Hava Durumu

Almanya'dan Ukrayna'ya hava savunma desteği!

Almanya, Ukrayna’ya yeni askeri destek paketini açıkladı. Sağlanan askeri teçhizat arasında IRIS-T SLM hava savunma sisteminin de yer aldığı belirtildi.

Haber Giriş Tarihi: 27.10.2023 20:21
Haber Güncellenme Tarihi: 27.10.2023 20:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Almanya'dan Ukrayna'ya hava savunma desteği!

Almanya, üçüncü IRIS-T SLM hava savunma sistemini Ukrayna'ya devretti. Hava savunma sistemi Ukrayna’ya sağlanan yeni askeri yardım paketi ile birlikte Ukrayna’ya teslim edildi.

Almanya hukumetinden yapılan açıklamada, yeni destek paketinde; IRIS-T SLM hava savunma sisteminin yanı sıra hava savunma sistemi için roketler, TRML-4D radar sistemi, 4 zırhlı savaş aracı, HIMARS II çok namlulu roket sistemleri için mühimmat, 8 adet Vektör keşif İHA, 4 adet GO 12 gözetleme radarı, 5 bin 155 mm mermi ve diğer ekipmanın yar aldığı aktarıldı.

Almanya son dönemde, yaklaşan kış öncesinde Ukrayna'daki kritik altyapının Rus saldırılarından korunmasına yardımcı olmak için hava savunma sistemlerini Ukrayna’ya gönderme çabalarını hızlandırdı.

IRIS-T HAVA SAVUNMA SİSTEMİ

IRIS-T SLM, orta menzilli hava savunmasının bir parçası olarak savaş uçaklarına, İHA’lara, helikopterlere, seyir füzelerine ve havadan karaya füzelere karşı kullanılabilmektedir.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.