SON DAKİKA
Hava Durumu

Avrupa Konseyi: Sivilleri hedef alan Rus füze saldırıları durdurulmalı!

Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Maria Pejcinovic-Buriç, Rusya'nın Ukrayna'ya karşı düzenlediği füze saldırılarına derhal son verilmesi gerektiğini vurguladı.

Haber Giriş Tarihi: 30.05.2023 16:04
Haber Güncellenme Tarihi: 30.05.2023 16:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Avrupa Konseyi: Sivilleri hedef alan Rus füze saldırıları durdurulmalı!

Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Maria Pejcinovic-Buriç, Rusya’nın son günlerde Ukrayna’ya karşı artırdığı yoğun hava saldırılarını kınadı.

Sosyal medya üzerinden açıklama yapan Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Maria Pejcinovic-Buriç, “Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik ısrarlı saldırılarını şiddetle kınıyorum; sivilleri hedef alan bu saldırılar kabul edilemez ve durdurulmalıdır.” ifadelerini kullandı.

31 RUS SİHASI’NDAN 29’U İMHA EDİLDİ

Ukrayna Hava Kuvvetlerinden bu sabah yapılan açıklamada, işgalci Rus ordusunun 29 ile 30 Mayıs'ı bağlayan gece, Ukrayna'ya İran yapımı "Şahid-136" kamikaze SİHA’larla saldırdığı aktarıldı. Açıklamada, Ukrayna birliklerinin Rusya’nın kullandığı 31 SİHA’dan 29’unu havada imha ettiği belirtilerek, “Neredeyse tüm SİHA’lar Kıyiv yakınlarında veya başkent üzerinde imha edildi.” denildi.

Söz konusu saldırıda bir kişi hayatını kaybetti.

RUSYA, KIYİV’İ HEDEF ALDI!

Bir önceki gece işgalci Rus ordusu, ülkenin farklı bölgelerine SİHA (silahlı insansız hava araçları) ve füzelerle saldırmıştı. İşgalciler toplamda Ukrayna’ya karşı yaklaşık 40 seyir füzesi ve 35  İran yapımı "Şahid-136" kamikaze SİHA kullanmıştı. Ukrayna birlikleri, sadece başkent Kıyiv üzerinde düşmana ait 40’tan fazla hedefi havada imha etmişti.

Daha sonra gündüz saatlerinde Rusya, Kıyiv’e balistik ve seyir füzeleriyle saldırmıştı. Rus saldırıları sırasında sığınaklara saklanmak zorunda kalan okuldaki çocukların görüntüleri sosyal medyada gündem oldu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.