SON DAKİKA
Hava Durumu

Avrupa Parlamentosu Başkanından Kıyiv ziyareti

Avrupa Parlamentosu Başkanı Roberta Metsola bugün Ukrayna'nın başkenti Kıyiv'e bir kez daha ziyarette bulundu. AP Başkanı Roberta Metsola Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy ile görüştü.

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2024 17:00
Haber Güncellenme Tarihi: 09.05.2024 17:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Avrupa Parlamentosu Başkanından Kıyiv ziyareti

Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Roberta Metsola, 9 Mayıs 2024 tarihinde Ukrayna'nın başkenti Kıyiv'i ziyaret etti. Metsola sosyal medya hesabından Kıyiv'e geldiğini, "Yeniden cesur insanların ülkesinde, 'Avrupa Günü'nde Kıyiv'de" ifadesiyle bildirdi. 

"AVRUPA PARLAMENTOSU HER ZAMAN UKRAYNA'NIN YANINDA GÜÇLÜ BİR SESE SAHİP OLDU"

AP Başkanı Metsola'yı tren istasyonunda Ukrayna Parlamentosu (Verkhovna Rada) Başkanı Ruslan Stefançuk karşıladı. Stefançuk ziyarete ilşkin yaptığı değerlendirmede, AP'nin Ukrayna'nın Avrupa Birliği (AB) üyeliğine destek veren ilk kurum olduğunu belirterek, ziyaretten dolayı memnuniyet duyduğunu aktardı. Stefançuk, "Avrupa Parlamentosu, özgürlük ve Avrupa değerleri için verdiğimiz mücadeleyi destekleyen uluslararası bir koalisyon oluşturma, Ukrayna'ya silah sağlama ve Rusya'ya yönelik yaptırım baskısını artırma konusunda her zaman güçlü bir sese sahip oldu. Ukrayna bunu her zaman takdir edecektir" ifadelerini kullandı. 

AP BAŞKANI METSOLA CUMHURBAŞKANI ZELENSKIY İLE BİR ARAYA GELDİ

Kıyiv'e bir kez daha resmî ziyarette bulunan AP Başkanı Roberta Metsola, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy ile bir araya geldi. Rus saldırılarıyla mücadele ederken Ukrayna'nın yalnız olmadığını vurgulayan Zelenskıy, "Bizimle birlikte birçok özgür ulusun cesur ve prensipli birçok insanın dayanışması içindeyiz" dedi.

The President of the European Parliament Roberta Metsola with the President of Ukraine Volodymyr Zelenskyy, in Kyiv, Ukraine.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.