SON DAKİKA
Hava Durumu

Avrupa ülkelerinden Ukrayna'ya 520 milyon sterlinlik savunma yardımı

Avrupa ülkeleri, Rus işgaline direnen Ukrayna'nın savunma kapasitesini artırmak için 520 milyon sterlinlik yeni askeri yardım yapılacağını duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 15.02.2023 23:20
Haber Güncellenme Tarihi: 15.02.2023 23:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Avrupa ülkelerinden Ukrayna'ya 520 milyon sterlinlik savunma yardımı

Avrupa ülkeleri Birleşik Krallık, Hollanda, Norveç, İsveç, Danimarka, Litvanya ve İzlanda, yaklaşık bir yıldır Rus işgaline direnen Ukrayna'nın savunma kapasitesini artırmak için yeni askeri yardım yapılacağını açıkladı. Buna göre söz konusu yardım kapsamında Ukrayna'ya ilk paketi 200 milyon sterlinlik (4,5 milyar TL) olmak üzere 520 milyon sterlinlik (11,7 milyar TL) askeri ürün sağlanacak.

UKRAYNA'YA 520 MİLYON STERLİNLİK SAVUNMA YARDIMI

Birleşik Krallık Savunma Bakanlığından konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre Ukrayna için Uluslararası Fon (IFU) kapsamında söz konusu ülkeler, 520 milyon sterlinlik bir savunma yardımı yapmaya karar verdi.

Birleşik Krallık Savunma Bakanı Ben Wallace, konuya ilişkin Brüksel'deki NATO Savunma Bakanları Toplantısı'nda şu ifadelere dikkat çekti:
"İngiltere öncülüğünde başlatılan IFU, Birleşik Krallık ve müttefiklerinin Ukrayna'ya kendisini Rusya'nın illegal işgaline karşı koruyacak hayati askeri yardımları sağlamayı taahhüt etmektedir."
 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.