SON DAKİKA
Hava Durumu

Azerbaycan, Ukrayna'nın işgal altındaki topraklarında düzenlenen sözde seçimleri kınadı!

Azerbaycan, işgalci Rusya'nın Kırım, Herson, Zaporijjya, Donetsk ve Lugansk bölgelerinde düzenlediği sözde seçimleri kınadı. Ukrayna'nın toprak bütünlüğü ve egemenliğini tanıdığını ve desteklediğini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 10.09.2023 10:35
Haber Güncellenme Tarihi: 10.09.2023 10:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Azerbaycan, Ukrayna'nın işgal altındaki topraklarında düzenlenen sözde seçimleri kınadı!

Azerbaycan, işgalci Rusya'nın Kırım, Herson, Zaporijjya, Donetsk ve Lugansk bölgelerinde düzenlediği sözde seçimlere ilişkin açıklama yaptı. Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Azerbaycan’ın ve Ukrayna’nın birbirlerinin egemenliğini ve toprak bütünlüğünü tanıdığını ve desteklediği ifade edildi.

Bakanlık, "Azerbaycan, Ukrayna topraklarında Ukrayna’nın anayasası ve mevzuatına uygun olarak yapılacak her türlü seçimin meşru olduğunu beyan eder. Azerbaycan'ın bu ilkeli tutumu, devletlerin egemenliğine ilişkin haklara saygı konusunda evrensel olarak tanınan normlara ve uluslararası hukukun ilkelerine dayanmaktadır. Bu kriterleri karşılamadığı için, Ukrayna'nın uluslararası alanda tanınan topraklarının bir kısmında yapılan son "seçimlerin" hiçbir hukuki geçerliliği yok" açıklamasını yaptı.

UKRAYNA DA KARABAĞ'DA AYRILIKÇILAR TARAFINDAN DÜZENLENEN SÖZDE SEÇİMLERİ KINADI

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, 9 Eylül 2023 tarihinde, Azerbaycan’ın Karabağ bölgesinde bulunan Ermeni ayrılıkçıların düzenlediği sözde cumhurbaşkanlığı seçimlerini kınadı. Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, "Bu sözde başkanlık seçimlerinin yapılması uluslararası hukukun norm ve ilkelerine aykırıdır ve sonuçları geçersizdir" açıklamasını yaptı.

Bakanlık, Ukrayna'nın bir kez daha Azerbaycan Cumhuriyeti'nin uluslararası tanınmış sınırları dahilinde egemenliğini ve toprak bütünlüğünü desteklediğini, Karabağ sorununun siyasi ve diplomatik yollarla çözümünü desteklediğini vurguladı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.