SON DAKİKA
Hava Durumu

Balkan ülkeleri Ukrayna'ya mühimmat sağlayacak

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Balkan ülkeleri liderlerinin Rus saldırıları altındaki Ukrayna'ya top mermisi tedarikine destek vereceklerini duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 01.03.2024 12:30
Haber Güncellenme Tarihi: 01.03.2024 15:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Balkan ülkeleri Ukrayna'ya mühimmat sağlayacak

Arnavutluk'ta 28 Şubat 2024 tarihinde Ukrayna-Güneydoğu Avrupa Zirvesi'ne katılmak üzere başkent Tiran'a resmi ziyaret gerçekleştiren Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Balkan ülkeleri liderleriyle bir araya geldi.

BALKAN ÜLKELERİNDEN UKRAYNA'YA TOP MERMİ DESTEĞİ

Cumhurbaşkanı Zelenskıy 29 Şubat 2024 tarihli video mesajında, Balkan ülkeleri liderlerinin Rus saldırıları altındaki Ukrayna'ya desteklerini vurgulayarak, yeni top mermilerinin tedarik edilmesine yardımcı olacaklarını bildirdi. Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Zelenskıy, "Her toplantıyı ve her günü savaşçılarımıza daha fazla yetenek sağlamak için kullanıyoruz. Arnavutluk'ta her zaman ilkeli destek olarak ve yalnızca ikili ilişkilerimiz açısından değil, aynı zamanda hâlâ desteklerini esirgemeyen ülkelerle diyaloğu nasıl daha anlamlı hale getirebileceğimiz konusunda da iyi görüşmeler yaptık" ifadelerini kullandı. 

Tiran'da gerçekleşen zirveye; Moldova Devlet Başkanı Maia Sandu, Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, Kuzey Makedonya Cumhurbaşkanı Stevo Pendarovski, Bosna Hersek Bakanlar Kurulu Başkanı Borjana Kristo ve Hırvatistan Başbakanı Andrej Plenkoviç de katılmıştı. Diğer yandan Zelenskıy, 24 Şubat 2022'de başlayan Rus saldırılarının ardından Avrupa'nın taahhüt ettiği top mermilerinin yalnızca yüzde 30'unun sağlandığını ifade etmişti.

ZELENSKIY İSVİÇRE'DE YAPILACAK OLAN ZİRVEYE KATILACAK

Barış vizyonu çerçevesinde gelecek aylarda İsviçre'de yapılması planlanan zirveye katılacağını duyuran Zelenskıy, "İsviçre'de yapılması planlanıyor ve şimdiden dünyanın dört bir yanından ülkelerin geniş bir şekilde temsil edilmesi fırsatlarını görüyoruz" dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.