SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Baltık Denizi'ndeki denizaltı kabloları için yeni güvenlik önlemleri gündemde

Estonya Savunma Bakanı Hanno Pevkur, Baltık Denizi'ni kullanan denizcilik firmalarının, denizaltı kablolarının korunması için ücret ödeyebileceğini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 29.01.2025 12:06
Haber Güncellenme Tarihi: 29.01.2025 12:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Baltık Denizi'ndeki denizaltı kabloları için yeni güvenlik önlemleri gündemde

Baltık Denizi’ni kullanan denizcilik firmaları, denizaltı kablolarının korunması için ücret ödeyebilir. Reuters haber ajansının 29 Ocak 2025 tarihinde gündeme taşıdığı habere göre; Estonya Savunma Bakanı Hanno Pevkur, dünyanın en işlek nakliye rotalarından biri olan Baltık Denizi'ni kullanan denizcilik firmalarının denizaltı kablolarını korumanın yüksek maliyetini karşılamak amacıyla ücret ödeyebileceğini açıkladı.

Pevkur, NATO bünyesinde Baltık ülkelerinin kararıyla başlayan “Baltic Sentry” (Baltık Nöbeti) misyonuna atıfta bulundu ve hâlihazırda bölgede bulunan devriyelere ek olarak, deniz tabanında sürüklenen çapaları tespit etmek için sensörler kurmayı değerlendirdiklerini söyledi. 

KABLOLARIN ETRAFINA DUVARLAR İNŞA EDİLEBİLİR

Pevkur aynı zamanda, kabloların etrafına koruyucu kaplamalar veya duvarlar inşa etmek de dâhil olmak üzere başka önlemlerin de tartışıldığını belirtti. Bu bakımdan Baltık Denizi’ni kullanan firmalardan ücret talep edinebilir.

VERGİ UYGULAMASI GELEBİLİR

Konuyla ilgili bir başka seçeneği de açıklayan Pevkur, Baltık Denizi'nden geçen gemilerden vergi alınabileceğini söyledi. “Diyelim ki, havaalanına gittiğinizde iniş ücretiniz var ve bu biletle ödeniyor.” diyen Pevkur ifadelerine “Yani bir süre sonra belki de Danimarka boğazlarından geçerken şirketlerin bir ödeme yapma uygulamasını görebiliriz çünkü bu temelde, kabloların zarar görmesine karşı bir sigorta ücretidir.” şeklinde devam etti.

Pevkur, masada farklı seçenekler olduğunu ve ülkelerin ortak bir çözüm bulması gerektiğini de sözlerine ekledi.

“KUYRUKLARINDAKİ FARKLI BAYRAKLARA RAĞMEN HEPSİ RUSYA’NIN GÖLGE FİLOSU”

Pevkur ayrıca, Baltık Denizi’ndeki denizaltı kablolarında gerçekleşen şüpheli hasarlarla ilgili olarak, kazaların Rusya'nın “gölge filosunun” bir parçası olan gemiler tarafından koordine edilen eylemlere işaret ettiğini söyledi. Pevkur, “Kuyruklarında farklı bayraklar olmasına rağmen tüm bu gemilerin Rusya'nın gölge filosunun bir parçası olduğunu gördüğümüzde... O zaman elbette noktaları birleştirmemiz gerektiğini biliyorsunuz” ifadelerini kullandı.

Birleşik Krallık merkezli Uluslararası Kablo Koruma Komitesi'ne göre dünya genelinde her yıl yaklaşık 150 denizaltı kablosu zarar görüyor. Öte yandan bazı tahminlere göre Baltık Denizi’nden her gün yaklaşık 4 bin adet gemi geçiyor.

ŞÜPHELİ KAZALAR GERÇEKLEŞMEYE DEVAM EDİYOR

Letonya ve İsveç’i birbirine bağlayan denizaltı fiber optik kabloda, 50 metreden derin bir bölgede hasar tespit edildi. Letonya, İsveç ve NATO, olayın soruşturulması için iş birliği yaparken, İsveç Savcılığı sabotaj şüphesiyle bir gemiye el koydu ve hasarı ağır sabotaj olarak sınıflandırdı.

Öte yandan olayın NATO'nun “Baltic Sentry” misyonu çerçevesinde Baltık Denizi'nde birliklerini konuşlandırmasının ardından gerçekleşmesi ise şüphe uyandırdı. 

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.