SON DAKİKA
Hava Durumu

Birinci Karadeniz Güvenlik Konferansı Bükreş'te başladı

Ukrayna ile Romanya’nın ortaklaşa düzenlediği Kırım Platformu bünyesindeki Birinci Karadeniz Güvenlik Konferansı bugün başladı.

Haber Giriş Tarihi: 12.04.2023 18:24
Haber Güncellenme Tarihi: 12.04.2023 21:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Birinci Karadeniz Güvenlik Konferansı Bükreş'te başladı

Ukrayna'nın girişimiyle Uluslararası Kırım Platformu çerçevesinde düzenlenen Birinci Karadeniz Güvenlik Konferansı, Romanya'nın başkenti Bükreş'te düzenleniyor. Açılışı bugün yapılan konferans, 2 gün devam edecek.

Toplantı; Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, Ukrayna Savunma Bakanlığı, Ukrayna Savunma Stratejileri Merkezi, Romanya Dışişleri Bakanlığı ve Romanya Milli Savunma Bakanlığı işbirliğinde düzenleniyor.

KONFERANSA 200'DEN FAZLA KATILIMCI KATILIYOR

Kırım Platformu basın servisinden yapılan açıklamada, “Dünyanın farklı ülkelerinden 200'ün üzerinde uzman, siyasetçi ve devlet lideri, Rusya Federasyonu'nun saldırganlığı sonucunda Karadeniz Bölgesi ülkelerinin karşı karşıya kaldığı zorlukları görüşmek üzere Romanya'nın başkentinde bir araya geldi.” ifadeleri kullanıldı.

İki gün sürecek olan konferansta, Rusya’nın Ukrayna'ya karşı başlattığı geniş çaplı işgal saldırısının, Karadeniz ve Azak Denizi bölgeleri ve ötesindeki güvenlik durumu üzerindeki etkisi analiz edilecek.

Yaşanan zorluklara ve tehditlere yanıt vermek için olası bir stratejiyi ayrıca bölgedeki güvenlik sisteminin gelecekteki yapılandırmasının temelleri tartışılacak.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.