SON DAKİKA
Hava Durumu

Birleşik Krallık Dışişleri Bakanı Cameron, Ukrayna'yı ziyaret etti

Birleşik Krallık Dışişleri Bakanı, eski Başbakan David Cameron, 16 Kasım 2023 tarihinde Ukrayna'ya sürpriz bir ziyaret gerçekleştirerek Londra'nın Kıyiv'e verdiği desteğe devam edeceğini yineledi.

Haber Giriş Tarihi: 17.11.2023 11:00
Haber Güncellenme Tarihi: 17.11.2023 11:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Birleşik Krallık Dışişleri Bakanı Cameron, Ukrayna'yı ziyaret etti

Birleşik Krallık hükumetinde 13 Kasım 2023 tarihi itibarıyla Dışişleri Bakanlığı görevini üstlenen David Cameron dün Ukrayna'ya sürpriz ziyaret gerçekleştirdi. Eski Başbakan Cameron, Rus saldırıları altındaki Ukrayna'nın Odesa kentine gitti.

BİRLEŞİK KRALLIK, UKRAYNA DESTEĞİNE DEVAM EDECEK

Dışişleri Bakanı Cameron, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy ile bir araya geldi. Cameron, görüşmede ülkesinin Ukrayna'ya yönelik desteğine devam edeceğini vurgularken, savaşın ne kadar sürerse o kadar askeri destek sağlanacağının da altını çizerek, "Savaş ne kadar sürerse Londra o kadar desteğe devam edecek" dedi. Ayrıca Bakan Cameron, "İlk ziyaretimin Ukrayna'ya olmasını istedim. Ukrayna halkının gücüne ve kararlılığına hayranım" dedi.

Cumhurbaşkanı Zelenskıy ziyaretle ilgili yaptığı değerlendirmede, "Cepheye yönelik silahlar, hava savunmasının güçlendirilmesi, halkımızın korunması ve kritik altyapı... Desteği için İngiltere'ye minnettarım!" dedi.

Öte yandan Cameron ise "Rusya bu savaşın sona ermesini bekleyebileceğini ve Batı'nın eninde sonunda dikkatini başka yere çevireceğini düşünüyor. Bu gerçeklerden bu kadar uzak olamaz. Yeni görevimde Başkan Zelenskıy ile ilk görüşmelerimde, Birleşik Krallık ve ortaklarımızın Ukrayna'yı ve halkını zafere ulaşana kadar destekleyeceğini açıkça belirttim" ifadelerine yer verdi.

ABD'DEN SONRA EN ÇOK ASKERİ DESTEK VEREN ÜLKE: BİRLEŞİK KRALLIK 

ABD'den sonra Ukrayna'ya en çok askeri desteği veren Birleşik Krallık, Ukrayna'ya 4,6 milyar pound (5,7 milyar dolar) değerinde fon sağladı. Ayrıca hükumet 30 bin Ukraynalı askerin Birleşik Krallık'ta eğitildiğini belirtti. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.