SON DAKİKA
Hava Durumu

Boris Johnson: Ukraynalılar hepimiz için savaşıyorlar

Birleşik Krallık’ın bir önceki Başbakanı Boris Johnson, Ukrayna konusunda NATO’yu suçladı.

Haber Giriş Tarihi: 16.07.2023 13:26
Haber Güncellenme Tarihi: 16.07.2023 14:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Boris Johnson: Ukraynalılar hepimiz için savaşıyorlar

Daily Mail, 14 Temmuz 2023 tarihinde Birleşik Krallık’ın bir önceki Başbakanı Boris Johnson ile bir röportaj yaptı. Johnson, Vilnius Zirvesi kapsamında verdiği demeçte, NATO liderlerini Ukrayna’ya gereken desteği sağlamamakla suçladı. Boris Johnson, NATO Liderler Zirvesi’nin Ukrayna ile ilgili kararını eleştirdi. Johnson, NATO’nun daha kararlı olmasını ve Ukrayna’yı kabul etmesi gerektiğini ifade etti.

BORİS JOHNSON: UKRAYNALILAR HEPİMİZ İÇİN SAVAŞIYORLAR

Eski Başbakan, Ukrayna'nın, Rusya'nın 500 günden fazla süredir devam eden topyekun işgal girişimi boyunca yüksek bir bedel ödediğini vurguladı. Johnson, "Ukrayna'nın kahramanca direnişine toplu saygı ve minnettarlıklarını göstermek NATO liderlerine kalmıştı. Çünkü, biz NATO ülkeleri olarak şunu biliyoruz ve sürekli söylüyoruz: Ukraynalılar hepimiz için savaşıyorlar" dedi.

“ZELENSKIY’IN İLK BAŞTA HAYAL KIRIKLIĞINI GİZLEYEMEMESİNE ŞAŞIRMAMALI”

Boris Johnson, "Vilnius'un vardığı sonuçlar, NATO'nun 2008'deki Bükreş’te vardığı sonuçlardan daha kesin veya daha inandırıcı değil” açıklamasını yaptı. Eski Başbakan Johnson, “Zelenskıy’ın ilk başta hayal kırıklığını gizleyememesine şaşmamalı" dedi.

“SON 20 YILDA PUTİN'İ İDARE ETMEKTEN ÇIKARDIĞIMIZ DERSİ NE ZAMAN ANLAYACAĞIZ?”

Eski Başbakan Johnson, "Müttefikler anlaştığında mı? Şartlar sağlandığında mı? Bükreş'in vardığı sonuçlara göre, müttefikler tüm bunları 15 yıl önce kabul ettiler! Son 20 yılda Putin'i idare etmekten çıkardığımız dersi ne zaman anlayacağız?" açıklamasını yaptı. 

Boris Johnson, Ukrayna’nın NATO’ya katılımı için mümkün olan en kısa sürede net bir program önermesi gerektiğini vurguladı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.