SON DAKİKA
Hava Durumu

Dnipro Hidroelektrik Santrali'nin Rus füze saldırısında aldığı hasarın onarımı yıllar sürecek

İşgalci Rusya, füze saldırısı gerçekleştirerek Ukrayna’daki en büyük hidroelektrik santralini devre dışı bıraktı. Santralin onarılmasının yıllar alacağı aktarıldı.

Haber Giriş Tarihi: 26.03.2024 11:50
Haber Güncellenme Tarihi: 26.03.2024 13:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Dnipro Hidroelektrik Santrali'nin Rus füze saldırısında aldığı hasarın onarımı yıllar sürecek

Ukrayna’daki hidroelektrik santrallerini yöneten devlet kuruluşu Ukrgıdroenergo Başkanı İgor Sırota, 22 Mart 2024 tarihinde Rus saldırılarında büyük hasar gören Ukrayna’daki en büyük hidroelektrik santrali olan Dnipro Hidroelektrik Santrali'nin onarılmasının yıllar alacağını ifade etti.

Konu ile ilgili dün Suspilne televizyon kanalında açıklamalarda bulunan Ukrgıdroenergo Başkanı İgor Sırota, “Halihazırda Dnipro Hidroelektrik Santrali çalışmıyor. Şu an tüm  enkazı kaldıramadık çünkü hem zemin hem de vinç kirişli duvarlar makine dairesine doğru eğildi. Alt kısma ulaşabilmek için makine dairesinin üst kısmını sökmek gerekiyor" değerlendirmesinde bulundu.

BARAJIN ÇÖKME TEHDİDİ YOK

Tüm ilgili kurumlarla birlikte enkaz kaldırma ve köprü geçişini en kısa sürede onarmaya çalışacaklarını belirten Sırota, “Dnipro Hidroelektrik Santrali’ndeki barajın durum kontrol altında. Bir çökme tehdidi yok” ifadelerini kullandı.

ONARIM YILLAR SÜRECEK

Santrale verilen hasarın boyutunu net olarak belirlenmesi için kapsamlı bir incelemenin yapılması gerektiğini aktaran Sırota, “Dnipro Hidroelektrik Santrali’nin uzun süredir hizmet dışı kalacağını anlıyoruz. Tam olarak neyin ne kadar hasar olduğunu net olaran belirtemiyorsak da santralin füze saldırısından önceki durumuna getirilmesinin yıllar alacağının farkındayız" dedi.

RUSYA’DAN DNİPRO HİDROELEKTRİK SANTRALİ'NE FÜZE SALDIRISI

Terörist devlet Rusya, Ukrayna’nın kritik öneme sahip altyapı tesislerini hedef almayı sürdürüyor. Rus ordusu 22 Mart 2024 tarihinde Ukrayna'nın Zaporijjya kentine füze saldırısı gerçekleştirdi. Füzelerden bir kısmı Dnipro Hidroelektrik Santrali'ne isabet etti.

Ukrayna Başsavcılığı, Rus ordusunun Zaporijjya'yı 20 füze ile vurduğunu bunlardan 8'inin Dnipro Hidroelektrik Santrali'ne isabet ettiğini açıkladı. Ayrıca saldırıda  en az 3 kişinin hayatını kaybettiği ve 25 kişinin yaralandığı aktarıldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.