SON DAKİKA
Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gümrükçü ve Mişçenko Karadeniz güvenliğini görüştü

Dışişleri Bakan Yardımcısı Levent Gümrükçü, Kişinev’de düzenlenen konferans kapsamında Ukrayna Dışişleri Bakan Yardımcısı Oleksandr Mişçenko ile bir araya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 24.03.2026 16:02
Haber Güncellenme Tarihi: 24.03.2026 16:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Gümrükçü ve Mişçenko Karadeniz güvenliğini görüştü

Uluslararası Kırım Platformu çerçevesinde düzenlenen “3. Karadeniz Güvenlik Konferansı”, 23 Mart 2026 tarihinde Moldova’nın başkenti Kişinev’de gerçekleşti. Avrupa ve bölge ülkelerinden üst düzey diplomatların katıldığı konferansta, Karadeniz’in güvenliğinin yalnızca bölgesel değil, küresel istikrar açısından da kritik öneme sahip olduğu vurgulandı.

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Levent Gümrükçü, konferansa katılarak açılış panelinde Türkiye’nin bölge güvenliğine ilişkin yaklaşımını ve bu doğrultuda attığı adımları paylaştı.

Konferans marjında diplomatik temaslarını da sürdüren Gümrükçü, Ukrayna Dışişleri Bakan Yardımcısı Oleksandr Mişçenko (Mischenko) ile bir araya geldi. Görüşmede Karadeniz güvenliği ve Ukrayna’daki son gelişmelerin yanı sıra Türkiye-Ukrayna ikili ilişkileri ele alındı.

3. KARADENİZ GÜVENLİK KONFERANSI

Ukrayna ve Moldova, Karadeniz-Azak Denizi bölgesindeki güvenlik sorunlarını ele almak amacıyla 23 Mart 2026’da Kişinev’de Üçüncü Karadeniz Güvenlik Konferansı’nı düzenliyor. Konferansta Rusya’nın saldırganlığının bölgesel güvenliğe etkileri ve ortak çözüm yolları masaya yatırıldı.

Ukrayna ve Moldova dışişleri ile savunma bakanlıklarının ortak organizasyonuyla düzenlenenen konferansa, Avrupa Komisyonu başta olmak üzere Avrupa’daki çeşitli ortak kurumlar da destek verdi.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.