SON DAKİKA
Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Herson'da dehşet: Rus SİHA'sı sebze satıcısını adım adım takip edip vurdu!

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Rusya'nın Herson'da sivilleri kasıtlı olarak SİHA'larla hedef aldığını belirterek Rusların bunu "SİHA safarisi" olarak gördüklerini belirtti. Bir sebze satıcısının hedef alınarak yaralandığını söyleyen Zelenskıy, Rusya üzerindeki uluslararası baskının artırılması ve Moskova'nın saldırı kapasitesinin sınırlandırılması çağrısında bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 04.08.2026 16:35
Haber Güncellenme Tarihi: 04.08.2026 17:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Herson'da dehşet: Rus SİHA'sı sebze satıcısını adım adım takip edip vurdu!

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Rusya'nın Herson'da sivilleri hedef alan silahlı insansız hava aracı (SİHA) saldırılarını sert sözlerle kınayarak, uluslararası topluma Moskova üzerindeki baskının artırılması çağrısında bulundu.

Zelenskıy, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Herson'da bir sebze satıcısının Rus SİHA'sı tarafından kasıtlı olarak hedef alındığını ve saldırıda yaralandığını belirtti.

Ukrayna Cumhurbaşkanı, saldırıya ilişkin görüntülerin kamuoyuna yansıdığını hatırlatarak, Rus askerlerinin olayı pişmanlık duymadan paylaştığını ve sivillere yönelik saldırılarla övündüklerini vurguladı.

"HERSON'DA HER GÜN SİVİLLER HEDEF ALINIYOR"

Zelenskıy, Herson'da yaşayan sivillerin her gün "SİHA safari"leriyle karşı karşıya kaldığını belirtti. Zelenskıy, "Dünya bunu görmeli. Rusya'nın aklını yitirdiğini ve askerlerinin sivilleri öldürmekten ve onlara eziyet etmekten zevk aldığını gösteren her kanıt görülmeli." ifadelerini kullandı.

"RUSYA'NIN SALDIRI KAPASİTESİ DURDURULMALI"

Rusya üzerindeki uluslararası baskının artırılması gerektiğini vurgulayan Zelenskıy, Moskova'nın saldırı kapasitesi sınırlandırılmadan ve Ukrayna için gerçek güvenlik garantileri sağlanmadan kalıcı barışın mümkün olmayacağını söyledi.

Uluslararası toplumun yaşamı korumak için kararlı adımlar atması gerektiğini ifade eden Zelenskıy, Rusya'nın yeni saldırılar planlamak yerine barışı düşünmeye zorlanması gerektiğini dile getirdi.

BÖLGE ÜLKELERİNE ORTAK HAREKET ÇAĞRISI

Zelenskıy, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırılarının yalnızca Ukrayna'yı ilgilendirmediğini bildirerek, Finlandiya, Kazakistan, Baltık ülkeleri, Polonya, Güney Kafkasya ülkeleri, Romanya ve Moldova'ya ortak hareket etme çağrısında bulundu.

Ukrayna Cumhurbaşkanı, söz konusu ülkelerin gerçek güvenlik garantilerinin oluşturulması ve Rusya'nın yürüttüğü savaşın sona erdirilmesi için birlikte çalışması gerektiğini belirterek, Ukrayna'ya destek veren tüm ülkelere teşekkür etti.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.