SON DAKİKA
Hava Durumu

Hırvatistan, Ukrayna’ya Mi-8 tipi helikopterleri devretti

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, Hırvatistan'ın Ukrayna’ya Mi-8 tipi helikopterleri devrettiğini duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 20.10.2023 09:56
Haber Güncellenme Tarihi: 20.10.2023 10:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Hırvatistan, Ukrayna’ya Mi-8 tipi helikopterleri devretti

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, Hırvatistan Savunma Bakanı Mario Banozic ile Pentagon'da dün yaptığı görüşmede, Hırvatistan’ın Ukrayna’ya Mi-8 tipi helikopterleri devrettiğini açıkladı.

ABD'nin Hırvatistan'ın Ukrayna'ya yardım etme konusundaki kararlılığını takdir ettiğini belirten Lloyd Austin, “Hırvatistan'ın Ukrayna'ya yardım etme konusundaki sarsılmaz kararlılığını takdir ediyoruz ve bunu, tüm Mi-8 helikopterleriniz de dahil olmak üzere çok sayıda askeri teçhizat bağışınızda ve silahlı kuvvetlerinizin Polonya, Litvanya ve Macaristan'daki NATO muhabere gruplarında konuşlandırılmasıda ve insani yardım programlarınızda görüyoruz. Ve tüm bunlar Ukrayna'nın özgürlük mücadelesinde gerçek değişikliklere yol açıyor" dedi.

HIRVATİSTAN, 14 HELİKOPTERİ UKRAYNA'YA DEVRETTİ

Ukrayna’ya Mart 2023'te ziyaret gerçekleştiren Hırvat Bakan Mario Banozic, Zagreb'in Kıyiv'e Mi-8 helikopterlerini devretme ve mayın temizleme ile ilgili yardım sağlama konuları üzerinde çalıştığını duyurmuştu. Bakan, Hırvatistan'ın 14 helikopterini Ukrayna'ya göndereceğini açıklamıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.