SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna’dan Rus hava üslerine saldırı: 9 helikopter imha edildi!

Ukrayna ordusu, işgalci Rusya’ya ait iki hava üssüne saldırı gerçekleştirdi. Saldırıda işgalcilere ait; 9 helikopter, özel teçhizat ve hava savunma sistemi imha edildi.

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2023 16:51
Haber Güncellenme Tarihi: 17.10.2023 16:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna’dan Rus hava üslerine saldırı: 9 helikopter imha edildi!

Ukrayna Ordusu Özel Harekat Kuvvetleri, Rus ordusunun işgal altındaki Berdyansk ve Lugansk’taki hava üslerine düzenlediği saldırıların ayrıntılarını açıkladı. Saldırılarda 9 Rus helikopterinin ve diğer askeri teçhizatın imha edildiği ve ayrıca çok sayıda işgalcinin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Ukrayna Ordusu Özel Harekat Kuvvetleri basın servisinden yapılan açıklamada, "Özel Harekat Kuvvetleri, düşmanın geçici işgal altında bulunan Berdyansk ve Lugansk’taki havaalanlarını kullandığını; havaalanlarında önemli miktarda havacılık ve özel askeri teçhizatın ayrıca mühimmatın bulunduğuna dair bilgi aldı" ifadesine yer verildi.

RUSYA'YA AİT ÇOK SAYIDA ASKERİ TEÇHİZAT YOK EDİLDİ

Söz konusu bilgi teyit edildikten sonra Özel Harekat Kuvvetlerinin gerekli koordinatları ve bilgileri Savunma Kuvvetleri birliklerine aktardığı belirtilen açıklamada, “16 Ekim’i 17 Ekim’e bağlayan gece düzenlenen saldırı sonucu işgalciler büyük kayıplar verdi.” denildi. Açıklamaya göre Berdyansk ve Lugansk’ta Rusya’ya ait; 9 helikopter, hava üslerinde bulunan özel teçhizat, hava savunma sistemi ve mühimmat deposu imha edildi. Ayrıca havalimanlarındaki pistlerin zarar gördüğü belirtildi.

Bunun dışında saldırıda çok sayıda işgalcinin etkisiz hale getirildiği aktarıldı.

YEREL SAKİNLER PATLAMALARI TEYİT ETTİ

İşgal altındaki Berdyansk kenti sakinleri gece saatlerinde kentte güçlü patlama seslerinin duyulduğunu aktararak patlama anının görüntülerini paylaştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.