SON DAKİKA
Hava Durumu

Hollanda, Ukrayna'ya F-16 uçağı teslimatına başlayacak

Hollanda Savunma Bakanı Kajsa Ollongren, 6 Mayıs’ta yaptığı açıklamada Hollanda'nın F-16 savaş uçaklarını Ukrayna'ya sonbaharda teslim etmeyi planladığını belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 07.05.2024 12:04
Haber Güncellenme Tarihi: 07.05.2024 14:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Hollanda, Ukrayna'ya F-16 uçağı teslimatına başlayacak

Hollanda Savunma Bakanı Kajsa Ollongren, Litvanya’nın başkenti Vilnius'ta gerçekleştirdiği basın toplantısında, Danimarka'nın yaz aylarında uçaklarını transfer etmeye başlamasının ardından Hollanda'nın da F-16 savaş uçaklarını Ukrayna'ya 2024 sonbaharında teslim etmeyi planladığını duyurdu.

Ollongren, F-16 sevkiyatının grup halinde olacağını ve teslimatların Ukraynalı pilotların ve bakım personelinin eğitimini de içeren ayrıntılı bir planın parçası olduğunu ifade etti.

HOLLANDA, 24 ADET F-16 UÇAĞINI UKRAYNA'YA TESLİM EDECEK 

Hollanda Savunma Bakanı Kajsa Ollongren 5 Şubat 2024’te  Hollanda'nın Ukrayna'ya ek olarak 6 adet daha ABD yapımı F-16 savaş uçağı göndermeye hazırlandığını açıklamıştı. Bu açıklamadan önce  eğitim merkezi için 18 adet F-16 uçağının verileceği belirtilmişti. Böylece Hollanda, Ukrayna’ya toplam 24 adet F-16 uçağı sağlamış olacak.

ROMANYA’DA UKRAYNALI PİLOTLAR İÇİN SAVAŞ UÇAĞI EĞİTİM MERKEZİ AÇILDI

Ukraynalı pilotların F-16 savaş uçağı eğitimi alması için kurulan Avrupa eğitim merkezi 13 Kasım 2023 tarihinde Romanya'da açılmıştı. Romanya Savunma Bakanı Angel Tilvar ve Hollandalı mevkidaşı Kajsa Ollongren’ın katıldığı açılış töreni, Bükreş'te bir hava üssünde yapıldı. Romanya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada "Merkez, F-16 pilotlarının eğitimi için uluslararası bir merkez olacak ve müttefikler arasında birlikte çalışabilirliğin artırılmasını kolaylaştıracak." denilmişti. Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Ukraynalı pilotların eğitileceği Romanya'da F-16 pilot eğitim merkezinin açılması havacılık koalisyonumuza önemli bir pratik katkıdır.” açıklamasını yapmıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.