SON DAKİKA
Hava Durumu

İlk sivil tahıl gemisi, Ukrayna'nın açtığı insani koridordan Karadeniz'e açıldı

Tahıl ticareti yapmak üzere Ukrayna'nın Çornomorsk Limanı'na demirleyen RESILIENCT AFRICA adlı gemi, Karadeniz'de Ukrayna'nın açtığı insani koridor üzerinden yola çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2023 12:37
Haber Güncellenme Tarihi: 19.09.2023 14:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İlk sivil tahıl gemisi, Ukrayna'nın açtığı insani koridordan Karadeniz'e açıldı

Rusya'nın 17 Temmuz 2023 itibarıyla Tahıl Koridoru Anlaşması'ndan çekilmesiyle tahıl ticareti yapamayan Ukrayna, limanda mahsur kalan gemiler için insani koridor açtı. 5 gemi, bu sayede varış noktasına Karadeniz üzerinden geri döndü. 17 Temmuz 2023'te ise tahıl ticareti nedeniyle insani koridor üzerinden geçen Palau bandıralı iki gemi Ukrayna'nın Çornomorsk Limanı'na demirledi.

TAHIL YÜKLÜ GEMİ LİMANDAN AYRILDI

Ukrayna Altyapı Bakanı Oleksandr Kubrakov limandaki gemiye ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Kubrakov, "3 bin ton buğday taşıyan RESILIENT AFRICA gemisi Çornomorsk Limanı'ndan ayrılarak İstanbul Boğazı'na doğru yola çıkıyor. Bu, geçen hafta Ukrayna Donanması tarafından sivil gemiler için oluşturulan geçici bir koridor üzerinden Çornomorsk'a giren iki gemiden ilki" bilgisini verdi.

Limandan ayrılan RESILIENT AFRICA gemisi ile tahıl yüklenen AROYAT gemisi toplamda 20 bin ton tahılı Asya ve Afrika ülkelerine sevk edecek. 

UKRAYNA, KARADENİZ’DE MAHSUR KALAN GEMİLER İÇİN İNSANİ KORİDOR AÇTI

Ukrayna, Karadeniz limanlarında mahsur kalan gemiler için insani koridor açtığını ilan etti. İlk olarak, Şubat 2022’de işgal girişiminin başlamasıyla birlikte Ukrayna limanlarında mahsur kalan ve geçen yıl limanları tahıl sevkiyatına açan anlaşma kapsamında olmayan konteyner gemileri için bu durumun geçerli olacağı belirtildi. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.