SON DAKİKA
Hava Durumu

İşgal altındaki Mariupol'de yaşanan inşaat skandalının ardından Alman Knauf şirketi Rusya'dan ayrılıyor

Savaş suçlusu Kremlin rejimine Mariupol’ü yeniden inşa etmeye yardım ettiğini ileri sürülen Alman şirketi Knauf, Rusya’dan çekildiğini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 22.04.2024 14:31
Haber Güncellenme Tarihi: 22.04.2024 15:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İşgal altındaki Mariupol'de yaşanan inşaat skandalının ardından Alman Knauf şirketi Rusya'dan ayrılıyor

Alman yapı malzemeleri üreticisi Knauf, işgal altındaki Mariupol'deki inşaat skandalının ardından 30 yılı aşkın süredir faaliyet gösterdiği Rusya pazarından ayrılıyor.

Alman merkezli Deutsche Welle haber ajansının aktardığına göre, Knauf şirketi Rusya’daki faaliyetlerini tamamen sonlandırıdığını duyurdu. Haberde, şirketin Rusya'dan çekilmesine ilişkin özel bir neden belirtmeyerek ilgili kararın "güncel olaylar" nedeniyle alındığını aktardığı kaydedildi.

Şirket yaptığı açıklamada, 4 binden fazla çalışanın istihdamını korumak amacıyla madencilik, üretim ve satış dahil olmak üzere tüm işletmeyi yerel yönetime devretmeye karar verdiğini belirtti. Ancak işletmenin devredilmesi sürecinin henüz Rus hükümeti tarafından onaylanmadığı aktarıldı.

ALMAN ŞİRKETLER, SAVAŞ SUÇLUSU RUSYA’YA YARDIM EDİYOR

Kısa zaman önce Alman şirketlerin, işgal altındaki Mariupol'da Rus yetkililerin yürüttüğü inşaatlarda dolaylı olarak rol aldığı bildirilmişti. Almanya merkezli Tagesschau haber sitesi tarafından hazırlanan haberde, Alman şirketi Knauf ve bağlı kuruluşu WKB Systems GmbH'nin Rus işgali altındaki Mariupol'da inşaat yapılmasına yardım ettiği ileri sürülmüştü.

MARİUPOL'DEKİ AĞIR MAKİNELER VE BİRÇOK İNŞAAT MALZEMESİ ALMAN LOGOLARI TAŞIYOR

Savaş suçlusu Kremlin rejimine Mariupol’ü yeniden inşa etmeye yardım eden şirketler arasında Alman şirketlerin de bulunduğu kaydedilen haberde, “Ticari raporlarda, şirketlerin internet sitelerinde, resimlerde ve videolarda, her yerde Alman şirketlerinin de Mariupol'un yeniden inşasında önemli bir rol oynadığına dair kanıtlar ve deliller var. Ağır makineler ya da pencereler çeşitli Alman üreticilerin logolarını taşıyor.” denilmişti.

RUSYA'NIN EN YOĞUN BOMBARDIMANLARINA MARUZ KALAN MARİUPOL KENTİ

Rus işgal güçleri tarafından haftalarca karadan, denizden ve havadan bombalanan kentin yüzde 90’ı Rus saldırılarında yok edildi. Ukrayna yetkililerinin açıklamalarına göre kentte en az 20 bin sivil hayatını kaybetti. Kentte hayatını kaybedenlerin sayısını gizlemek için Rus işgal güçleri, saldırılarda zarar gören apartmanları, enkaz kaldırma çalışmalarını yapmadan iş makineleriyle yıktı. İşgalciler, hayatını kaybeden insanları toplu mezarlara gömdü.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.