SON DAKİKA
Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İşgalci Rus güçleri, Sumı bölgesini hedef aldı: En az bir ölü, 3’ü çocuk, 8 yaralı!

Ukrayna’nın Sumı bölgesi, son 24 saatte Rus saldırılarının hedefinde oldu. Altyapıda ağır hasar meydana gelirken en az bir kişi öldü, 8 kişi ise yaralandı.

Haber Giriş Tarihi: 07.10.2026 10:34
Haber Güncellenme Tarihi: 07.10.2026 10:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İşgalci Rus güçleri, Sumı bölgesini hedef aldı: En az bir ölü, 3’ü çocuk, 8 yaralı!

İşgalci Rusya, Ukrayna’nın kuzeyine yönelik saldırılar düzenlemeye devam ediyor.

Sumı bölgesinde bulunan 24 sivil yerleşim, Rus işgal güçlerinin silahlı insansız hava araçları (SİHA), havan topları, topçu sistemleri ve güdümlü hava bombaları (KAB) ile vuruldu.

YARALILAR ARASINDA 3 ÇOCUK BULUNUYOR

Sumı Bölgesi Askerî İdaresi Başkanı İhor Kalçenko (Kalchenko), resmî sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, saldırılar sonucu en az bir sivilin hayatını kaybettiğini, aralarında 7 ve 14 yaşlarındaki 2 kız çocuğu ile 16 yaşındaki bir erkek çocuğunun da bulunduğu 8 kişinin ise yaralandığını bildirdi.

Ayrıca Kalçenko, müstakil evler, apartmanlar, araçlar, bir okul, alışveriş merkezi ve diğer altyapı unsurlarının hasar aldığını aktardı.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.