SON DAKİKA
Hava Durumu

İşgalci Rusya, Odesa'ya saldırdı!

İşgalci Rusya, Ukrayna’nın Odesa bölgesine füze saldırısı düzenledi. Saldırıda 22 kişi yaralanırken, bir kişi de hayatını kaybetti.

Haber Giriş Tarihi: 23.07.2023 10:17
Haber Güncellenme Tarihi: 23.07.2023 20:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İşgalci Rusya, Odesa'ya saldırdı!

İşgalci Rusya, 22 Temmuz'u 23 Temmuz'a bağlayan gece saatlerinde Odesa’ya saldırdı. İşgalci Rusya’nın düzenlediği saldırı 4’ü çocuk 22 kişinin yaralanmasına neden olurken, 1 kişi de hayatını kaybetti.

Odesa Bölge Askeri İdaresi Başkanı Oleg Kiper, "Saldırıda, 4'ü çocuk 18 kişi yaralandı. Maalesef, bir sivil yaşamını yitirdi. Yakınlarına başsağlığı diliyorum” açıklamasını yaptı. Odesa Kent Konseyi, İşgalci Rus ordusunun düzenlediği saldırıda Spaso-Preobrajenskıy Katedrali’nin de ağır hasar aldığını bildirdi.

İŞGALCİ RUSYA, ODESA'YA SALDIRDI!

Rusya, Tahıl Koridoru Anlaşması'ndan çekilmesinin ardından Ukrayna’nın liman kenti Odesa’ya saldırılarını yoğunlaştırdı. İşgalci Rusya, 21 Temmuz 2023 tarihinde Odesa’da tahılın ve tarım makinelerinin depolandığı binayı hedef almıştı.

100 TON BEZELYE VE 20 TON ARPA TELEF OLDU

Odesa Bölge Askeri İdaresi Başkanı Oleg Kiper, 21 Temmuz'da Rusya’nın bir hafta içinde 4. kez Odesa bölgesini hedef aldığına dikkat çekerek, saldırıda 100 ton bezelye ve 20 ton arpanın telef olduğunu aktardı.

Rusya’nın 19 Temmuz 2023 tarihinde Odesa’ya düzenlediği saldırıda ise buğday depolarına zarar verilmişti. Ukrayna Tarım Bakanı Mıkola Solskıy, saldırılarda tonlarca tahılın yok edildiğini ve tahıl ihracat altyapısının önemli bölümlerine zarar verildiğini belirtti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.