SON DAKİKA
Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İşgalci Rusya, Sumı bölgesine saldırdı: En az 2 ölü, 15 yaralı!

Ukrayna'yı bombardıman altına tutan Rusya, son bir günde Sumı bölgesindeki 23 yerleşim birimini 80 defa hedef alırken en az 2 kişi öldü, 15 kişi ise yaralandı.

Haber Giriş Tarihi: 01.10.2026 11:13
Haber Güncellenme Tarihi: 01.10.2026 11:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İşgalci Rusya, Sumı bölgesine saldırdı: En az 2 ölü, 15 yaralı!

Ukrayna’nın kuzeyini hedef alan işgalci Rus ordusu, 30 Eylül sabahından 1 Ekim sabahına kadar havan topları, topçu sistemleri, güdümlü hava bombaları (KAB) ve silahlı insansız hava araçlarıyla (SİHA) Sumı (Sumy) bölgesine saldırdı.

BÖLGEDEKİ 23 SİVİL YERLEŞİM, İŞGALCİ RUSYA TARAFINDAN 80 DEFA VURULDU

Sumı Bölgesi Askerî İdaresi Başkanı İhor Kalçenko (Kalchenko), resmî sosyal medya hesabından yayımladığı açıklamada saldırılar sonucu en az 2 kişinin hayatını kaybettiğini, 15 kişinin ise yaralandığını bildirdi.

Rusya’nın 23 sivil yerleşimi 80 kez vurduğunu kaydeden Kalçenko, saldırılardan en çok Sumı ve Şostka (Shostka) ilçelerinin etkilendiğini aktardı.

Ayrıca konutlar, konut dışı yapılar, araçlar ve diğer altyapı unsurları saldırılarda hasar gördü.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.