SON DAKİKA
Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İşgalci Rusya yeni yıl öncesinde Ukrayna’nın enerji ve sivil altyapısını vurmaya devam ediyor

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Rusya’nın 650’den fazla SİHA ve 30’dan fazla füzeyle Ukrayna’ya geniş çaplı saldırı düzenlediğini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 23.12.2025 12:59
Haber Güncellenme Tarihi: 23.12.2025 12:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İşgalci Rusya yeni yıl öncesinde Ukrayna’nın enerji ve sivil altyapısını vurmaya devam ediyor

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy (Volodimir Zelenski), Rusya’nın gece saatlerinden itibaren Ukrayna’ya yönelik geniş çaplı bir saldırı başlattığını açıkladı. Zelenskıy, saldırıların ağırlıklı olarak enerji sektörü ile sivil altyapıyı ve “günlük yaşamın neredeyse tamamını” hedef aldığını belirtti.

Zelenskıy, işgalci Rusya tarafından 650’den fazla silahlı insansız hava aracının (SİHA) fırlatıldığını, bunların önemli bir kısmını “Şâhid” tipi SİHA’lardan oluştuduğunu ve saldırılarda 30’dan fazla füzenin kullanıldığını bildirdi.

Zelenskıy, tüm ilgili birimlerin saldırının yol açtığı hasarı gidermek için sahada olduğunu söyledi.

DÖRT YAŞINDAKİ BİR ÇOCUK HAYATINI KAYBETTİ

Saldırılarda sivillerin hayatını kaybettiğini belirten Zelenskıy, Kıyiv bölgesinde bir kadının Rus SİHA’sı nedeniyle yaşamını yitirdiğini, Hmelnıtskıy bölgesinde bir kişinin hayatını kaybettiğini, Jıtomir bölgesinde ise bir konutun vurulması sonucu dört yaşındaki bir çocuğun öldüğünü açıkladı. Zelenskıy, hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diledi.

En az 13 bölgenin saldırılardan etkilendiğini ifade eden Ukrayna Cumhurbaşkanı, çok sayıda SİHA ve füzenin hava savunma sistemleri tarafından düşürüldüğünü, ancak bazı hedeflerin vurulduğunu da kabul etti. Hasar tespit ve onarım çalışmalarının enerji çalışanları ve ekipler tarafından sürdürüldüğünü vurguladı.

“PUTİN ÖLDÜRMEYİ DURDURMAYACAK”

Zelenskıy, Noel öncesinde gerçekleştirilen bu saldırının Rusya’nın önceliklerini açık biçimde ortaya koyduğunu belirterek, “İnsanların aileleriyle evlerinde, güvende olmak istediği bir dönemde; üstelik savaşı sona erdirmeye yönelik müzakereler sürerken yapılan bir saldırıdan söz ediyoruz.” dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in hâlâ öldürmeyi durdurmayı kabul edemediğini söyleyen Zelenskıy, bunun da uluslararası toplumun Rusya üzerinde yeterli baskıyı kuramadığını gösterdiğini ifade etti.

“UKRAYNA’YA DESTEK KESİNTİSİZ SÜRMELİ”

Ukrayna’nın her gün, tatil günleri dâhil olmak üzere insan hayatını savunduğunu vurgulayan Zelenskıy, hava savunması, silah tedariki ve enerji ekipmanı desteğinin kesintisiz sürmesi gerektiğini belirtti. Zelenskıy, Ukrayna’ya destek veren tüm ülkelere ve Rusya’nın saldırılarını kınayan liderlere teşekkür ederek, “Barışa ulaşmak için hayatı korumakta kararlı olmalıyız.” dedi.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.