SON DAKİKA
Hava Durumu

İspanya, Patriot füzelerinin Ukrayna’ya transfer edildiğini duyurdu

İspanya Savunma Bakanı Margarita Robles, Ukrayna Savunma Temas Grubu'nun 21. Toplantısı'nda Patriot füzelerinin Ukrayna’ya transfer edildiğini duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2024 10:18
Haber Güncellenme Tarihi: 27.04.2024 10:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İspanya, Patriot füzelerinin Ukrayna’ya transfer edildiğini duyurdu

İspanya Savunma Bakanı Margarita Robles, 26 Nisan’da Ukrayna Savunma Temas Grubu'nun 21. Toplantısı'nda Patriot füzelerinin Ukrayna’ya sevkiyatının başladığını duyurdu. İspanya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, lojistik üsse 4 gün içinde ulaşacak olan bir dizi uzun menzilli Patriot füzelerinin seviyatını bildirildi.

İspanya Savunma Bakanlığının bildirdiğine göre, patriot füzelerinin yanı sıra önümüzdeki aylarda Ukrayna'ya makineli tüfekler, araçlar, sahra topçu obüsleri, 155 mm ve 120 mm mermiler, anti-drone ekipmanı ve Leopar tankları da dahil olmak üzere ek ekipman gönderileceği kaydedildi.

İSPANYA'DAN UKRAYNA'NIN PATRİOT TALEBİNE OLUMLU DÖNÜŞ

İspanya, 24 Şubat 2022'den bu yana Rus saldırılarıyla mücadele eden Ukrayna'ya askerî destek gönderecek. İspanya merkezli El Pais gazetesi, Madrid yönetiminin Rus saldırıları altındaki Ukrayna'ya az sayıda Patriot füzesi göndereceğini belirtmişti. Gazete, İspanya'nın uçaksavar rampaları vermeyi reddettiğini ancak Patriot füzesi göndereceğini ifade etti. İspanya'da diplomatik bir kaynak, yabancı basına verdiği bir demeçte, "Ukrayna'ya olan bağlılığımızı arttırmamız gerekiyor" ifadesini kullanmıştı.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy NATO üyesi ülkelere çağrıda bulunarak Rus kuvvetlerine savunma yapmak için en az 7 Patriot füzesine ihtiyaç olduğunu duyurmuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.