SON DAKİKA
Hava Durumu

Katar'dan Ukrayna'ya insani yardım için 100 milyon dolar

Ukrayna Başbakanı Denis Şmıgal, Katar'ın, ülkesine 100 milyon dolar tahsis edeceğini duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 29.07.2023 12:19
Haber Güncellenme Tarihi: 29.07.2023 12:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Katar'dan Ukrayna'ya insani yardım için 100 milyon dolar

Ukrayna Başbakanı Denis Şmıgal, dün sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Katar Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani ile görüştüğünü bildirdi. Ukrayna Başbakanı, görüşme kapsamında Katar Dışişleri Bakanının, insani yardım olarak Ukrayna'ya 100 milyon dolar tahsis edeceklerini aktardığını kaydetti. Şmıgal, "Bu para sağlık, eğitim, insani mayın temizleme, diğer önemli sosyal ve insani projelerin onarımı için kullanılacak." diye belirtti.

Bununla birlikte Ukrayna Başbakanı Şmıgal, görüşmede, Karadeniz tahıl girişiminin yeniden faaliyete geçmesinin önemli olduğunu, Ukrayna'dan tahıl sevkiyatına devam edilmesi gerektiğini vurguladıklarına değindi. Diğer yandan Şmıgal, Rusya'nın yasa dışı yollarla ülkeden kaçırdığı ve topraklarında tutmaya devam ettiği Ukraynalı çocukların geri dönüşüne arabuluculuk etmeye istekli olduğu için Katar'a teşekkür etti.

Ayrıca Şmıgal, Hükümetlerarası Ortak Ekonomik, Ticari ve Teknik İşbirliği Komisyonu çerçevesinde yakın işbirliği yapma konusunda Katar ile mutabık kaldıklarını, yüksek teknoloji ve dijitalleşmeden Ukrayna'nın ihtiyaç duyulan bölgelerinde içme suyu teminine kadar, çeşitli alanlarda çalışmak üzere uzmanlaşmış gruplar ve komisyonlar kurma konusunda da anlaştıklarını açıkladı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.