SON DAKİKA
Hava Durumu

Kıyiv Büyükelçisi Bilgen, Ukrayna Başbakan Yardımcısı Vereşçuk ile görüştü

Türkiye'nin Kıyiv Büyükelçisi Mustafa Levent Bilgen, Ukrayna'da nezaket ziyaretlerine devam ediyor. Büyükelçi Bilgen, bugün Ukrayna Başbakan Yardımcısı ve Geçici İşgal Altındaki Toprakların Yeniden Entegrasyonu Bakanı İrına Vereşçuk ile bir araya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 06.11.2023 23:30
Haber Güncellenme Tarihi: 07.11.2023 00:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kıyiv Büyükelçisi Bilgen, Ukrayna Başbakan Yardımcısı Vereşçuk ile görüştü

Türkiye'nin Kıyiv Büyükelçisi Mustafa Levent Bilgen, Ukrayna'da görevine başlamasının ardından nezaket ziyaretlerine; 22 Ekim 2023 tarihinde Kıyiv'deki Kırım Tatar Milli Meclisi Ofisi ile başladı. Büyükelçi Bilgen, o tarihten bu yana Ukrayna'da resmi temaslarına devam ediyor. 

Büyükelçi Bilgen, 6 Kasım 2023 tarihinde Ukrayna Başbakan Yardımcısı ve Geçici İşgal Altındaki Toprakların Yeniden Entegrasyonu Bakanı İrına Vereşçuk ile bir araya geldi. Türkiye'nin Kıyiv Büyükelçiliğinden ziyarete ilişkin şu açıklama yapıldı:

"Büyükelçi Levent Bilgen, bugün nezaket ziyaretleri kapsamında Ukrayna Başbakan Yardımcısı ve Geçici İşgal Altındaki Toprakların Yeniden Entegrasyonu Bakanı İrina Vereşçuk’la bir araya gelmiştir."

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, görevi devralmasının ardından 16 Haziran 2023 tarihinde, büyükelçi atama kararlarını imzaladı. 14 Eylül 2023 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi kapsamında; Ukrayna Cumhuriyeti Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğine Mustafa Levent Bilgen atandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.