SON DAKİKA
Hava Durumu

KTMM Başkanı Çubarov, Ukrayna'nın hem Çeçenlere hem İnguşlara yönelik desteğini yineledi

Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Refat Çubarov, Çeçen İçkerya Cumhuriyeti'nin tekrar bağımsızlığını kazanacağına inandıklarını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 25.02.2024 11:34
Haber Güncellenme Tarihi: 25.02.2024 11:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
KTMM Başkanı Çubarov, Ukrayna'nın hem Çeçenlere hem İnguşlara yönelik desteğini yineledi

Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Refat Çubarov, 24 Şubat tarihinde Çeçen İçkerya Cumhuriyeti'nin tekrar bağımsızlığını kazanacağına inandıklarını açıkladı. Çubarov, "Biz de Çeçen kardeşlerimiz de Çeçen İçkerya Cumhuriyeti'nin Rus işgalinden kurtulacağına ve bağımsız bir devlet olarak gelişmeye devam edeceğine inanıyoruz" dedi. KTMM Başkanı Çubarov, Ukrayna Parlamentosu Verhovna Rada'nın Rusya tarafından sömürülen halkların kendi kaderini tayin etmesi için desteğini sürdürdüğünü belirtti.

UKRAYNA PARLAMENTOSU, İNGUŞLARIN DA BAĞIMSIZLIĞINI TANIDI

Ayrıca Çubarov, Verhovna Rada'nın 18 Ekim 2022 tarihinde Rusya'nın Çeçen İçkerya Cumhuriyeti'nin bağımsızlığını tanıdığını da vurguladı. Çubarov, aynı kararın İnguş halkı içinde alındığını belirtirken, "3 Şubat 2024'te, SSCB rejiminin 1944 yılında Çeçen ve İnguş halkına uyguladığı soykırımın 80. yıldönümüyle bağlantılı olarak Ukrayna Parlamentosu Verhovna Rada, İnguş halkının bir devlet yaratma hakkının tanınması kararını kabul etti" ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.