SON DAKİKA
Hava Durumu

NATO'nun davetine olumlu yanıt: Zelenskıy, Vilnius Zirvesi'ne katılacak

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Temmuz'da Litvanya'nın başkenti Vilnius'ta düzenlenecek olan NATO Zirvesi'ne katılacak.

Haber Giriş Tarihi: 21.04.2023 18:47
Haber Güncellenme Tarihi: 21.04.2023 23:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
NATO'nun davetine olumlu yanıt: Zelenskıy, Vilnius Zirvesi'ne katılacak

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, 24 Şubat 2022'de başlayan Rus saldırılarının ardından ilk kez dün Ukrayna'nın başkenti Kıyiv'i ziyaret etti. Başkent Kıyiv'e sürpriz bir ziyaret gerçekleştiren Stoltenberg, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy ile görüştü. Ukrayna'daki temaslarının ardından Stoltenberg, bugün Almanya'daki Ramstein Hava Üssü'nde ABD'nin ev sahipliğinde düzenlenen Ukrayna Savunma Temas Grubu Toplantısı'na katıldı. Stoltenberg, Almanya'daki Ukrayna konulu toplantı öncesi açıklamalarda bulundu.

ZELENSKIY NATO'NUN VİLNİUS ZİRVESİNE KATILACAK

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy'ın 11-12 Temmuz 2023 tarihlerinde Litvanya'nın başkenti Vilnius'ta düzenlenecek olan NATO Zirvesi'ne katılacağını duyurdu.

Zelenskıy'e Ukrayna'yı sonuna kadar destekleyeceklerinin mesajını ilettiğini aktaran Stoltenberg, Cumhurbaşkanı Zelenskıy ile temmuzda Vilnius'ta yapılacak NATO Zirvesi'nin hazırlıklarını görüştüklerini bildirdi. 

Zelenskıy'ı zirve toplantısına davet ettiğini duyuran  Stoltenberg, "Zelenskıy davetimi kabul ettiği ve zirveye katılacağı için mutluluk duyuyorum." ifadelerini kullandı.

Stoltenberg, NATO ülkelerinin 2008'deki Bükreş Zirvesi'nde Ukrayna'nın gelecekte NATO üyesi olmasına karar verdiğini anımsatarak Zelenskıy ile Ukrayna'nın NATO üyeliği konusunu ve güvenlik garantilerini de görüştüğünü aktardı.

Stoltenberg, savaş bittiğinde de Rusya'nın yeniden Ukrayna'ya saldırı başlatmaması, Avrupa güvenliğini parçalamamasının sağlanması gerektiğini vurguladı.
 

İlgili İçerikler
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.