SON DAKİKA
Hava Durumu

Norveç, Leopard tanklarının bakımı için Ukrayna'ya 13,7 milyon dolar sağlayacak

Norveç Savunma Bakanlığı, Ukrayna'ya tahsis edilen Leopard 2A4 tanklarının Polonya'daki bir bakım merkezinde gerçekleştirilecek onarımı için 13,7 milyon dolar ayıracağını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2024 09:20
Haber Güncellenme Tarihi: 27.04.2024 09:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Norveç, Leopard tanklarının bakımı için Ukrayna'ya 13,7 milyon dolar sağlayacak

Norveç Savunma Bakanlığı 26 Nisan’da yaptığı açıklamada, Polonya'daki bir tesiste Ukrayna'ya bağışlanan Leopard 2A4 tanklarının bakımı için 13,7 milyon dolar sağlayacağını duyurdu. Norveç Savunma Bakanlığı, bu fonların sağlanan ekipmanların destek, onarım ve bakımı için tahsis edildiğini bildirdi.

"UKRAYNA'YA UZUN VADELİ DESTEĞİMİZ KONUSUNDA NETİZ"

Norveç Savunma Bakanı Bjørn Arild Gram “Ukrayna'daki savaş tüm şiddetiyle devam ediyor. Norveç, Ukrayna'ya Rusya'ya karşı mücadelesinde destek olmak için kritik materyal sağladı. Biz ve müttefiklerimiz Ukrayna'ya uzun vadeli desteğimiz konusunda netiz. Ukrayna, Norveç'in sarsılmaz desteğine güvenebilir” şeklinde konuştu.

NORVEÇ TOPÇU MÜHİMMATI TEMİNİ İÇİN UKRAYNA'YA 140 MİLYON AVRO SAĞLAYACAĞINI DUYURMUŞTU

Norveç Başbakanı Jonas Gahr Store, 7 Mart 2024 tarihinde yaptığı açıklamada, ülkesinin Ukrayna'ya mühimmat yardımında bulunmak amacıyla Çekya'nın başlattığı girişime destek vereceğini açıklamıştı. Store, “Ukrayna, Rusya’nın yürüttüğü saldırgan savaşa karşı koymak için acilen büyük miktarda topçu mühimmatına ihtiyaç duyuyor.” ifadelerini kullanmıştı. Başbakan, mühimmat eksikliğinin Ukrayna’nın kendini savunma kabiliyetini kısıtladığını belirterek, “Bu destek Ukraynalılara çok acımasız bir saldırıya karşı koyma fırsatı veriyor.” demiş ve Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov, Norveç’e desteklerinden dolayı teşekkür etmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.