SON DAKİKA
Hava Durumu

Polonya'dan tahıl krizi konusunda net karar!

Son dönemde Kıyiv ile Varşova hükûmeti arasındaki ipleri geren tahıl konusu hakkında Ukraynalı ve Polonyalı yetkililerden açıklama geldi.

Haber Giriş Tarihi: 28.02.2024 14:40
Haber Güncellenme Tarihi: 28.02.2024 15:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Polonya'dan tahıl krizi konusunda net karar!

Vladimir Putin idaresindeki Rusya, 24 Şubat 2022'de başlattığı topyekûn saldırılarla birlikte, Ukrayna tahıllarının ihracatını engelliyor. Limanlara ve hububat taşıyan gemilere saldıran işgalci yönetim, dünyayı gıda krizi eşiğine yaklaştırdı. Tahılların ihracatı için farklı yollar deneyen Ukrayna, Avrupa üzerinden ilgili ülkelere hububat nakli sağlamaya çalışıyor. 

Ukrayna'nın doğusudaki komşusu Polonya üzerinden sağladığı ihracat, çiftçilerin eylemi nedeniyle yeni bir soruna neden oldu. Polonyalı çiftçiler, tahılların tedarikini gerekçe göstererek Ukrayna'dan giden tırların içini boşaltıyor. Kıyiv ile Varşova arasında ipler gerilirken, Ukraynalı ve Polonyalı yetkililer konuya ilişkin açıklamada bulundu.

UKRAYNA: DÖKÜLEN TAHILLAR KIYİV'E TANZİM EDİLMELİ

Ukrayna Tarım ve Gıda Bakanı Birinci Yardımcısı Taras Vısotskıy, Polonya'da dökülen tahılların Ukrayna'ya tanzim edilmesi gerektiğini söyledi. Ukraynalı yetkililer toplamda  160 ile 180 ton tahılın zarara uğradığını kaydediyor.

"SUÇLULAR CEZALANDIRILACAKTIR"

Öte yandan Polonya tarafından da konuyla ilgili açıklama yapıldı. Polonya İçişleri Bakanlığı Başkanı Marcin Kiyervinskıy, Ukrayna tahıllarının dökülmesinin kabul edilemez olduğunu ifade etti. Polonya Radyosundan verilen bilgiye göre Kiyervinskıy, "Birçok yerde meydana gelen, nakliye sırasında tahılın etrafa saçılması kabul edilemez. Bu tür durumlara polis müdahale edecek ve suçlular tutuklanacaktır. Elbette bu bir suçtur. Polis ve Donald Tusk hükûmeti kamusal alanda bu tür anarşizme izin vermeyecektir" dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.