SON DAKİKA
Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Polonya, Kıyiv'e 400 adet jeneratör gönderdi

Polonya'nın Kıyiv Büyükelçiliği Malahatgüzarı Piotr Lukasiewicz, Polonya'nın Kıyiv ve Kıyiv çevresine 400 jeneratör gönderdiğini duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 22.01.2026 10:19
Haber Güncellenme Tarihi: 22.01.2026 11:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Polonya, Kıyiv'e 400 adet jeneratör gönderdi

Polonya, işgalci Rus birliklerinin kritik enerji tesislerine yönelik topyekûn saldırılarıyla yaşanan elektrik kesintileri sonucunda ısıtmasız kalan Ukraynalılara yardım eli uzattı.

Polonya'nın Kıyiv Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Piotr Lukasiewicz, Ukrayna'nın başkenti Kıyiv ve Kıyiv bölgesine 400 adet jeneratör gönderildiğini duyurdu.

Sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Lukasiewicz, "Sevgili Kıyiv sakinleri ve Kıyiv çevresindeki yerleşim yerlerinin sakinleri! Devlet rezervlerinden çeşitli tiplerde 400 jeneratör Polonya'dan size geliyor. Polonya yardım ediyor." dedi.

KIŞ SİLAHA DÖNÜŞTÜ: RUSYA UKRAYNA’YI KARANLIĞA VE SOĞUĞA GÖMDÜ

Ukrayna’da kış, bu yıl yalnızca dondurucu soğuklarla değil, yaygın elektrik ve ısıtma kesintileriyle geçiyor. Rus ordusunun başta başkent Kıyiv olmak üzere birçok kentte enerji altyapısını hedef alan saldırıları, milyonlarca kişiyi eksi 15 dereceye varan soğukta elektriksiz ve ısıtmasız bıraktı.

Ukraynalı yetkililer, son haftalarda elektrik santralleri, trafo merkezleri ve ısıtma sistemlerine yönelik saldırıların yoğunlaştığını bildirirken, bu yılki saldırıların savaşın başlangıcından bu yana en yıkıcı dalgalardan biri olduğunu belirtiyor.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.