SON DAKİKA
Hava Durumu

Rus işgalciler, Herson'un sol yakasında tahliye hazırlıklarına başladı

Ukrayna birlikleri Herson bölgesinin sol (doğu) yakasına adım adım ilerlerken işgalci Ruslar, bölgedeki sözde yönetimi ve işbirlikçileri tahliye etmeye hazırlanıyor.

Haber Giriş Tarihi: 23.11.2023 17:10
Haber Güncellenme Tarihi: 23.11.2023 17:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rus işgalciler, Herson'un sol yakasında tahliye hazırlıklarına başladı

İşgalci Rusya’nın Dnipro Nehri’ni bloke etme çabalarına rağmen Ukrayna ordusu, nehrin doğu yakasında başarılı operasyonlar yürütüyor. Rus işgal güçleri, Dnipro Nehri’nin sol kıyısı yakınlarında bulunan yerleşim yerlerindeki Kremlin kontrolündeki kukla yetkililere yakın zamanda tahliyenin gerekli olacağını bildirdi.

Herson Bölge Askeri İdaresi Basın Sözcüsü Oleksandr Tolokonnikov, Rus ordusunun Dnipro Nehri’nin sol kıyısı yakınlarında bulunan yerleşim yerlerindeki sözde yönetime ve işbirlikçilere Geniçesk bölgesine veya Kırım’a tahliyeyi teklif ettiği öğrenildi. 22 Kasım 2023 tarihinde açıklama yapan Sözcü, "Elbette bu iyiye işaret ama biliyoruz ki bu Ukrayna ordusunun gelmesini bekleyen insanlar için bir tehlike. Çünkü işgalciler çekilmeye başladıklarında çok büyük zarar verebilirler" dedi.

DEĞERLİ EŞYALAR VE BELGELER TAHLİYE EDİLMEYE BAŞLADI

Herson Bölge Konseyi Başkanı Oleksandr Samoylenko, işgalcilerin Dnipro Nehri yakınında bulunan işgal altındaki yerleşim yerlerinden değerli eşyaları ve belgeleri tahliye etmeye başladığını bildirdi.

UKRAYNA ORDUSU HERSON’UN SOL YAKASINDAKİ MEVZİLERİ GENİŞLETTİ

ABD merkezli düşünce kuruluşu Savaş Çalışmaları Enstitüsü (ISW), kasım ayı başında Rus askeri blog yazarlarına atıfta bulunarak Ukrayna birliklerinin Dnipro’nun sol kıyısındaki mevzileri genişlettiğini ve bölgeye ilave personel ve zırhlı araçları naklettiğini aktardı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.