SON DAKİKA
Hava Durumu

Rus ordusu, Ukrayna'nın doğusundaki kara saldırılarının sayısını artırdı

Amerikan Savaş Araştırmaları Enstitüsü, işgalci Rus ordusunun Batı yardımının Ukrayna'ya ulaşmasından önce bir avantaj elde etmek için Ukrayna'nın doğusundaki kara saldırılarının sayısını önemli ölçüde artırdığını kaydetti.

Haber Giriş Tarihi: 10.05.2024 12:00
Haber Güncellenme Tarihi: 10.05.2024 13:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rus ordusu, Ukrayna'nın doğusundaki kara saldırılarının sayısını artırdı

İşgalci Rus ordusu, son dönemde Ukrayna'nın doğusuna yönelik kara saldırılarının sayısını önemli ölçüde artırdı.

RUS SALDIRILARI YÜZDE 17 ORANINDA ARTTI

ABD merkezli düşünce kuruluşu Savaş Çalışmaları Enstitüsü (ISW) tarafından 9 Mayıs 2024 tarihinde yayımlanan raporda, Birleşik Krallık Savunma Bakanlığının Mart-Nisan 2024 arasındaki Rus saldırılarının sayısının yüzde 17 oranında arttığını, kaydedilen kara saldırılarının yüzde 75'inden fazlasının Çasiv Yar, Avdiyivka ve Maryinka (Donetsk bölgesi) istikametlerinde gerçekleştiğini bildirdiğine dikkat çekildi.

Ayrıca raporda, Çasiv Yar yakınındaki Rus saldırılarının sayısının nisan ayında önceki aya kıyasla yüzde 200 arttığı kaydedildi.

Bununla birlikte, Hortıtsa Operasyonel ve Stratejik Birlik Grubu Sözcüsü Nazar Voloşın’ın 9 Mayıs’ta yaptığı açıklamada, muharebe operasyonlarının sayısının 8 Mayıs'ta 84'ten 9 Mayıs'ta 146'ya arttığını açıkladı. Voloşın, Rus saldırılarının şu anda yoğunlaşmasının, hızlı mekanize manevraları kolaylaştıran bahar yağışlı mevsiminden sonra toprağın kurumasının bir sonucu olduğunu ve Rus işgal güçlerinin Batı yardımını beklerken Ukrayna'nın görece zayıflığından yararlanmaya çalıştığını öne sürdü. 

IWS uzmanları, Rus kuvvetlerinin, Batı yardımının Ukrayna'ya ulaşmasından önce bir avantaj elde etmek için Ukrayna'nın doğusundaki tüm cephe hattı boyunca yüksek oranda saldırı düzenlemeye devam edeceğini ifade etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.