SON DAKİKA
Hava Durumu

Rus propagandacının itirafı sonu oldu

İşgalci Rus askeri Andrey Morozov, Ukrayna'daki Avdiyivka kentini kontrol altına alan Rusya'nın bölgede 16 bin askerini ve 300 zırhlı aracını kaybettiğini açıkladıktan sonra intihar etti.

Haber Giriş Tarihi: 21.02.2024 13:20
Haber Güncellenme Tarihi: 21.02.2024 15:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rus propagandacının itirafı sonu oldu

İşgalci Rus birlikleri Ukrayna'nın doğusundaki Donetsk bölgesinde yer alan Avdiyivka'yı kontrolü altına aldı. Murz lakaplı Andrey Morozov isimli işgalci Rus askerinin cepheye ilişkin olarak paylaştığı veri, hayatının sonu oldu. 

RUS ORDUSUNDAKİ KAYIP İTİRAFI

Morozov, Rusya'nın Avdiyivka'daki kayıplarının Ukrayna'daki kayıplardan çok daha fazla olduğunu aktardı. Sosyal medya hesabında 18 Şubat 2024 tarihli paylaşımında, Avdiyivka'da Rus ordusunun 16 bin asker ve 300 zırhlı araç kaybettiğini kaydeden Morozov, Ukrayna'daki kayıp sayısının çok daha az olduğunu itiraf etti. Paylaşımdan sonra uyarı alan Morozov, 21 Şubat 2024 tarihinde ise verdiği bilgiyi silmek zorunda kaldığını belirtti. 

MOROZOV İNTİHAR MI ETTİ?

Rus televizyon kanallarında Morozov'un hain ve baş belası olarak nitelendirildiği ifade edildi. Ukraynalı gazeteci Denis Kazanskıy ise Morozov'un intihar ettiğini bildirdi. Valdimir Putin idaresindeki Rusya'nın intihar süsü verdiği ölümlerden biri olduğu düşünülüyor. Rusya tarafından Morozov ile ilgili resmi bir açıklama yapılmadı. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.